ΑρχικήsecurityΣταμάτησε η υποστήριξη των Internet Explorer 8,9 και 10 επίσημα πλέον!

Σταμάτησε η υποστήριξη των Internet Explorer 8,9 και 10 επίσημα πλέον!

Αυτό ήταν! Από χθες, 12 Ιανουαρίου, η Microsoft δεν υποστηρίζει πλέον παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer, συμπεριλαμβανομένων των IE 8, 9 και 10.

Σταμάτησε η υποστήριξη των Internet Explorer 8,9 και 10 επίσημα πλέον!
Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge, ο νέος browser της εταιρείας, η οποία θα ξεκινήσει αυτόματα τον Internet Explorer 11, όταν απαιτείται η backward συμβατότητα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι η Microsoft δεν θα παρέχει πλέον ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας ή τεχνική υποστήριξη για αυτές τις εκδόσεις του browser της. Μπορείτε ακόμα να τις χρησιμοποιείτε, αλλά αν ένα νέο κενό ασφαλείας ανακαλυφθεί στον IE – και τελικά θα υπάρξει – ο browser σας θα παραμείνει unpatched και το σύστημά σας θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Εταιρεία προτρέπει έντονα τους χρήστες της να αλλάξουν σε Internet Explorer 11, ο οποίος προσφέρει «βελτιωμένη ασφάλεια, αυξημένες επιδόσεις, καλύτερη backward συμβατότητα» και καλύτερη υποστήριξη των web προτύπων από τις παλαιότερες εκδόσεις του IE. Εναλλακτικά, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge, ο νέος browser της εταιρείας, η οποία θα ξεκινήσει αυτόματα τον Internet Explorer 11, όταν απαιτείται η backward συμβατότητα.

Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό για μερικούς – εξάλλου, ο Internet Explorer 10 είναι μόλις τριών χρονών – η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι αυτό θα συνέβαινε από τον Αύγουστο 2014.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τη Netmarketshare, το 4.18% των χρηστών χρησιμοποιούν ακόμα IE 10 στον σταθερό τους υπολογιστή, το 6,67% χρησιμοποιούν IE 9 και το 8,95% χρησιμοποιούν IE 8. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 20% του συνόλου των χρηστών σταθερού υπολογιστή θα γίνει ευπαθές σε spyware, ιούς και παραβιάσεις αν δεν αναβαθμιστεί. Προκειμένου να μετριαστεί το πρόβλημα, η Microsoft θα ειδοποιεί τους χρήστες παλιότερων εκδόσεων του IE με μια επίμονη ανακοίνωση, προτρέποντάς τους να αναβαθμίσουν το πρόγραμμα περιήγησής τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS