ΑρχικήinetΤο Ford χωρίς οδηγό αντιμετωπίζει τους χιονισμένους δρόμους

Το Ford χωρίς οδηγό αντιμετωπίζει τους χιονισμένους δρόμους

xxl_snow1-970-80-χωρίς-οδηγό

Ο γίγαντας της αυτοκίνησης Ford λέει ότι έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες δοκιμές των αυτοκινήτων της χωρίς οδηγό σε συνθήκες χιονιού.

Η εταιρεία είπε ότι είχε ξεκινήσει δοκιμές για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά είχε αρχίσει να κάνει πρακτικές δοκιμασίες σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Το χιόνι είναι μια πρόκληση για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, επειδή οι αισθητήρες που χρησιμοποιούν για να ανιχνεύσουν τις οδικές σημάνσεις και τους κινδύνους δεν λειτουργούν καλά σε χειμερινές καιρικές συνθήκες. Η Google έχει επίσης δοκιμάσει τα αυτόνομα οχήματά της στο χιόνι.

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό χρησιμοποιούν φως ανίχνευσης και αισθητήρες σκόπευσης (LIDAR) για να οικοδομήσουν μια λεπτομερή άποψη για τον κόσμο γύρω τους. Το Lidar λειτουργεί με το να εκπέμπει φως λέιζερ από το αυτοκίνητο και μετρώντας την ποσότητα φωτός που αντανακλάται – μια παρόμοια αρχή με τα ραντάρ, τα οποία χρησιμοποιούν ραδιοκύματα αντ ‘αυτού. Αλλά αυτοί οι αισθητήρες δεν λειτουργούν καλά σε συνθήκες χιονιού, και οι κάμερες του αυτοκινήτου δεν μπορούν να δουν την οδική σήμανση που επισκιάζεται από το χιόνι. Γι΄αυτό η Ford ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει τους Lidar αισθητήρες να αναγνωρίζουν σημάδια πάνω από το έδαφος, όπως κτίρια και οδικά σήματα.

Το αυτοκίνητο θα μπορούσε στη συνέχεια συγκρίνει αυτές τις πληροφορίες με έναν υπάρχον υψηλής ανάλυσης χάρτη του δρόμου που αποθηκεύεται στον υπολογιστή του. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να περιηγηθεί στο δρόμο, ακόμη και όταν η ορατότητα είναι κακή.

Η Ford είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία που δοκίμασε τα οχήματά της σε μια πόλη μοντέλο που κατασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

“Είμαστε συνηθισμένοι στην αλλαγή συνθηκών πολύ γρήγορα. Ως άνθρωποι, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να συμβεί και ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε το θέμα,” είπε ο Greg Stevens, ο οποίος ηγείται της έρευνας υποστήριξης οδηγού της Ford. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα αυτόνομα οχήματά μας μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο.”

Αντίπαλες κατασκευάστριες εταιρείες, όπως η Tesla, καθώς και οι τεχνολογικοί γίγαντες Uber και Google, επίσης δοκιμάζουν τα οχήματα χωρίς οδηγό. Η Tesla έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο με “αυτόματο πιλότο” που μπορεί να αναλάβει την οδήγηση σε ορισμένους δρόμους. Την Κυριακή, η εταιρεία αποκάλυψε ότι δημιουργεί μια εφαρμογή που θα επιτρέπει στους κατόχους να καλέσουν το αυτοκίνητό τους από απόσταση.

Οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα είναι σε θέση να καλούν το αυτοκίνητό τους από χιλιάδες μίλια.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS