ΑρχικήsecurityΚαι ναι! Οι Phantom Squad υπεύθυνοι για τη διακοπή λειτουργίας του PSN

Και ναι! Οι Phantom Squad υπεύθυνοι για τη διακοπή λειτουργίας του PSN

Η ομάδα hacking Phantom Squad ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση DDoS που έριξε το PSN (Playstation Network) για σχεδόν 10 ώρες.

Phantom Squad

Όπως είχαμε γράψει οι hackers είχαν προειδοποιήσει γι’ αυτή τους την πράξη πριν τα Χριστούγεννα. Δείτε εδώ: Hackers λένε ότι θα ρίξουν το Xbox Live και το PSN τα Χριστούγεννα!

Μάλιστα οι Phantom Squad ήταν υπεύθυνη και γι άλλες χριστουγεννιάτικες επιθέσεις στο Xbox Live  και στην εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Εlectronic Arts (EA).

Τη Δευτέρα το PSN υπέστη μια μεγάλη διακοπή σε όλον τον κόσμο και η Sony δεν έδωσε πολλές εξηγήσεις παρά μόνο στην αρχή ανακοίνωσε ότι πρόκειται για συντήρηση του δικτύου κι αργότερα έβγαλε άλλη ανακοίνωση που αναιρούσε την πρώτη κι έλεγε ότι το δίκτυο αντιμετώπιζε προβλήματα και οι τεχνικοί δουλεύουν για να το λύσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δείτε αναλυτικά εδώ

Το δίκτυο αντιμετώπισε και κάποια μικρά προβλήματα μέσα στα Χριστούγεννα καθώς κάποιοι χρήστες ανέφεραν δυσκολίες κατά τη πιστοποίηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Οι Phantom Squad τώρα παίρνουν την ευθύνη για την επίθεση δημοσιεύοντας ένα Tweet το οποίο αναφερόταν ρητά σε ένα πρόβλημα που επηρέαζε το PSN. Συγκεκριμένα έγραψαν: “Μήπως να επεκτείνουμε την ημερομηνία μέχρι τις 7 του μήνα; Η το PSN θα διορθώσει το πρόβλημα;” και χρησιμοποίησε τα hashtags #offline #psndown #DramaAlert

H Sony ακόμα δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό. Ευχαρίστησε μόνο τους χρήστες για την υπομονή τους και τους είπε ότι σύντομα θα προσφέρει extensions για το PlayStation Plus, PlayStation Now κι ενοικιάσεις βίντεο.

Η πλατφόρμα παιχνιδιών είναι αγαπημένος στόχος των hackers, πέρυσι η ομάδα hacking Lizard Squad κατέβασαν το Xbox Live όπως και το Playstation Network προβάλλοντας σημαντικά ζητήματα ασφαλείας που είχε και η Microsoft και η Sony στις υπηρεσίες τους!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS