Αρχικήsecurity44χρονος απειλούσε πρώην του πως θα δημοσιεύσει προσωπικέςτους στιγμές

44χρονος απειλούσε πρώην του πως θα δημοσιεύσει προσωπικέςτους στιγμές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εξύβριση και απειλή κατ’ εξακολούθηση
Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, πρώην ερωτικής συντρόφου του ανωτέρω, για παράνομη κατοχή δεδομένων προσωπικών χαρακτήρα (φωτογραφίες και βίντεο προσωπικών τους ερωτικών στιγμών) καθώς και για συνεχόμενες εξυβρίσεις και απειλές για ανάρτηση και δημοσιοποίηση τους στο Διαδίκτυο

44χρονος απειλούσε πρώην του πως θα δημοσιεύσει προσωπικέςτους στιγμές 44χρονος 44χρονος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για παράβαση της νομοθεσίας «Περί Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», εξύβριση και απειλές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 43χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω που ήταν πρώην σύντροφός της, κατείχε χωρίς την συναίνεση και την συγκατάθεσή της, υλικό ( φωτογραφίες και βίντεο) ερωτικών τους στιγμών, για το οποίο την απειλούσε συνεχώς ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 44χρονος είχε προμηθευτεί συσκευή εικονοληψίας και κατέγραφε τις προσωπικές τους στιγμές, χωρίς αυτή να το γνωρίζει. Μάλιστα μέρος του οπτικοακουστικού υλικού, το δημοσίευσε χωρίς την έγκριση της, σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτοντας έτσι την τιμή και την υπόληψη της.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων, στο πλαίσιο των οποίων διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνα που έγινε σήμερα το πρωί, στην οικία του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, στα οποία ήταν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (εικόνες και βίντεο) της 43χρονης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 44χρονος έχει εμπλοκή στην ανάρτηση των επίμαχων αρχείων εικόνας και ήχου στο διαδίκτυο .

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS