Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

To Website Forbes.com μοιράζει Malware στους επισκέπτες του!

To Website Forbes.com μοιράζει Malware στους επισκέπτες του! – Η απενεργοποίηση του ad-blocker στο site Forbes ‘ενεργοποίησε’ malware

To Forbes Website μοιράζει Malware στους επισκέπτες του!

Οι Web publications συνήθως ζητούν από τους αναγνώστες να απενεργοποιήσεουν τα ad blockers εάν επισκέπτονται τα websites τους με το AdBlock ενεργοποιημένο.

Είναι κατανοητό από την στιγμή που οι εκδότες βασίζονται σε αυτές τις διαφημίσεις για τα έσοδά τους. Αλλά για έναν αναγνώστη, γίνεται άκρως κουραστική η ανάγνωση όταν διακόπτεται συχνά πυκνά από διαφόρων τύπων διαφημιστικά μηνύματα.

Ο Brian Baskin, εμπειρογνώμονας σε θέματα ψηφιακής εγκληματικότητας, φέρεται να έχει μολυνθεί με malware όταν αναγκάστηκε κατά την επίσκεψή του στο Forbes να απενεργοποιήσει το ad-blocker.

Παρόλο αυτά, όταν ελέγξαμε εμείς το site, τίποτα δεν συνέβη, οπότε μάλλον ο Baskin μολύνθηκε από κάποιο javascript snippet ή κάποιο μη ανιχνεύσιμο malware banner. Αλλά, για τον τελικό χρήστη, στην πραγματικότητα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν η ιστοσελίδα του Forbes είναι αυτή που διαδίδει το malware ή από την άλλη, αν αγνοεί τελείως το ζήτημα, αφού η ζημιά στον υπολογιστή του χρήστη έχει ήδη γίνει.

Πηγαίνοντας πίσω στο 2007, εάν όλο αυτό το malware χάος δεν είχε ξεκαθαριστεί από τα Αd banner networks, οι web users θα είχαν την ελευθερία να μπλοκάρουν όλα τα ads.

Capture

Τα Ad banner networks χρειάστηκαν δέκα ολόκληρα χρόνια να διορθώσουν το ζήτημα, κι αυτό επειδή κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τους publishers που εμφανίζουν τα ads στα websites τους, αναφέρει η AdLand.

Ωστόσο, ούτε οι publishers έχουν επενδύσει αρκετά στην ανίχνευση των κακόβουλων διαφημιστικών, ούτε τα ad banner networks έχουν βρει μια δραστική λύση.

 

Διαβάστε ακόμη: Εταιρεία «εξαπάτησε πελάτες» σχετικά με παιχνίδι εκπαίδευσης

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *