ΑρχικήsecurityΤούρκοι hackers παραβίασαν το Instagram Ρώσου υπουργού!

Τούρκοι hackers παραβίασαν το Instagram Ρώσου υπουργού!

Τούρκοι hackers μπήκαν στο Instagram του υπουργού Επικοινωνιών και ΜΜΕ της Ρωσίας, Nikolai Nikiforov.

Turkish hackers cracked Instagram Russian Minister of Communications

Τα γεγονότα στον κυβερνοχώρο είναι στενά συσχετισμένα με τα γεγονότα στην πραγματική ζωή σε πολλές περιπτώσεις. Οι διαφορές μεταξύ χωρών συνδέονται με πολλά γεγονότα στον κυβερνοχώρο που θα μπορούσαν να αναλυθούν από τους σχετικούς αναλυτές.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ακόλουθο αποτέλεσμα από την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Η Ρωσία κατηγορεί την τούρκικη κυβέρνηση ότι υποστηρίζει το ISIS και ότι συμμετέχουν σε λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Στον διαδικτυακό χώρο τώρα, Τούρκοι hackers έχουν αρχίσει επιθέσεις σε ρωσικούς στόχους με το πιο νέο να είναι η τούρκικη ομάδα hackers The Börteçine Cyber Team  απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό του Instagram Ρώσου υπουργού σήμερα το πρωί.

Η Börteçine Cyber Team αντικατέστησε τις εικόνες του υπουργού Nikolai Nikiforov με εικόνες της τούρκικης σημαίας, του ρωσικού Su-24 jet που καταρρίφθηκε και με ένα πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ του ιδρυτή της τούρκικης δημοκρατίας. Από κάτω από κάθε φωτογραφία υπάρχει η λεζάντα “Hacked by Bortecine Siber Tim”

instagram-Russian-account-hacked-2

Μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο οι hackers έχουν ακόμα τον έλεγχο του λογαριασμού.

Η επίθεση ήρθε λίγες μέρες αφού ένα άλλο τούρκικο hacking group με το όνομα Ayyildiz ανακοίνωσε την πρόθεση του να επιτεθεί σε ρωσικές ιστοσελίδες. Η ίδια ομάδα ισχυρίστηκε ότι παραβίασε μία από τις ιστοσελίδες που διαχειρίζονται οι Anonymous.

Από την άλλη μεριά, οι Anonymous ισχυρίστηκαν ότι είναι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις σχεδόν μισού εκατομμυρίου τούρκικων domains  στις αρχές Δεκεμβρίου με μια σειρά σημαντικών επιθέσεων DDoS. Οι Anonymous έχουν κηρύξει πόλεμο στην Τουρκία για τη λεγόμενη υποστήριξη της στο ISIS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS