Αρχικήinet10 χρήσεις του Bluetooth που θα διευκολύνουν την καθημερινή σας ζωή

10 χρήσεις του Bluetooth που θα διευκολύνουν την καθημερινή σας ζωή

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από την ολοένα αυξανόμενη εξέλιξη και χρήση της τεχνολογίας καθώς και από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν ορισμένα τεχνολογικά αξεσουάρ τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Ένα από αυτά τα τεχνολογικά αξεσουάρ είναι το Bluetooth που κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και 20 περίπου χρόνια.εργαλείο Bluetooth

Το Bluetooth είναι ένα εργαλείο ασύρματης συνδεσιμότητας το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μεταδόσεις φωνής και δεδομένων μεταξύ δύο ή περισσότερων ηλεκτρονικών συσκευών, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι συσκευές που πρόκειται να αλληλεπιδράσουν βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης της τεχνολογίας Bluetooth. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε ένα ακουστικό με τα περισσότερα smartphones, έχοντας τη δυνατότητα να μιλάτε χωρίς να αγγίζετε το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα controller  παιχνιδιών σε έναν υπολογιστή ή κονσόλα, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το καλώδιο. Μπορείτε να στείλετε μουσική σε ηχείο με δυνατότητα Bluetooth από το smartphone ή το φορητό σας υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται να τα συνδέσετε ή να ρυθμίσετε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου χωρίς να είναι παντού διασκορπισμένα καλώδια ηχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bluetooth έχει μέγιστη εμβέλεια περίπου 30 ποδιών, ενώ οι ταχύτητες μεταφοράς του υπερβαίνουν τα 24 Mbps.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τις πολλαπλές χρήσεις του Bluetooth:Bluetooth χρήσεις

  • Μεταφορά αρχείων μεταξύ συσκευών. Ορισμένες συσκευές Bluetooth σας επιτρέπουν να μεταφέρετε αρχεία και έγγραφα από τη μια συσκευή στην άλλη. Έχετε δηλαδή τη δυνατότητα να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ κινητών τηλεφώνων, κάμερας και βιντεοκάμερας, υπολογιστών, τηλεοράσεων και πολλών άλλων τεχνολογικών συσκευών.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία. Τα ακουστικά Bluetooth μπορούν να συνδυαστούν με ορισμένα τηλέφωνα ή κινητά τηλέφωνα, ώστε να μπορείτε να μιλάτε στο τηλέφωνο χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε όλη την ώρα τη συσκευή. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν χρησιμοποείται το τηλέφωνο πολύ για δουλειά και δεν θέλετε να το ψάξετε κάθε φορά που καλείτε.
  • Σύνδεση κινητού με υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας το Bluetooth μπορείτε να μοιράζεστε τη σύνδεση κινητού δικτύου του τηλεφώνου σας με τον υπολογιστή σας. Αυτό σας επιτρέπει να περιηγείστε στο Διαδίκτυο στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Ωστόσο δεν επιτρέπουν όλες οι υπηρεσίες τη σύνδεση, επομένως πρέπει να συμβουλευτείτε τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας. Μερικές φορές απαιτούνται επιπλέον χρεώσεις.
  • Πιο άνετη και ασφαλής οδήγηση. Η χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου σας βοηθά να οδηγείτε ασφαλέστερα. Ενεργοποιήστε την τεχνολογία Bluetooth ενσωματωμένη απευθείας στο αυτοκίνητό σας ή φορέστε ακουστικό Bluetooth όταν οδηγείτε, ώστε να μπορείτε να κρατάτε και τα δύο χέρια στο τιμόνι. Υπάρχουν μάλιστα ορισμένες περιοχές στις οποίες είναι παράνομο να κρατάτε ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι σας και να μιλάτε ενώ οδηγείτε. Έτσι το Bluetooth θα σας επιτρέψει να μιλάτε στο τηλέφωνό σας κατά την οδήγηση χωρίς να παραβιάσετε το νόμο. Ορισμένα τηλέφωνα και στερεοφωνικά αυτοκινήτου θα σας επιτρέψουν να αναπαράγετε μουσική μέσω του στερεοφωνικού του αυτοκινήτου όταν συνδέεστε στο τηλέφωνο μέσω Bluetooth.
  • Συγχρονισμός δεδομένων μεταξύ των συσκευών. Ορισμένες συσκευές παρέχουν τη δυνατότητα συγχρονισμού δεδομένων, όπως είναι οι λίστες επαφών, τα email και συμβάντα ημερολογίου. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγχρονίσετε τις επαφές του τηλεφώνου σας με τον υπολογιστή σας ή για να μεταφέρετε δεδομένα σε άλλο τηλέφωνο.
  • Στο γραφείο του σπιτιού σας.Οι συσκευές Bluetooth μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα μπερδεμένα καλώδια και να σας επιτρέψουν να εργαστείτε πιο ελεύθερα μέσα σε έναν πιο άνετο χώρο. Τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια Bluetooth σας επιτρέπουν να πληκτρολογείτε από οπουδήποτε χωρίς να θυσιάζετε την ακρίβεια. Οι εκτυπωτές Bluetooth σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε τον εκτυπωτή όπου θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το τέντωμα ενός καλωδίου από τον εκτυπωτή στον υπολογιστή σας.
  • Στο σπίτι. Τα ηχεία και τα τηλεχειριστήρια Bluetooth μπορούν να διευκολύνουν τον έλεγχο και την αλληλεπίδραση με τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Ένα τέτοιο τηλεχειριστήριο, δεν χρειάζεται να το τοποθετείτε στην τηλεόραση για να το χρησιμοποιήσετε. Τα ηχεία αυτής της τεχνολογίας σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε ένα σύστημα ήχου surround χωρίς να χρειάζεται να εκτελείτε καλώδια ηχείων σε όλο το σαλόνι σας. Για να ρυθμίσετε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου Bluetooth, θα χρειαστείτε ένα δέκτη με δυνατότητα Bluetooth.
  • Ασφάλιση σπιτιού και αυτοκινήτου.Το εν λόγω εργαλείο είναι διαθέσιμο σε ασύρματα συστήματα εισόδου που μπορούν να ξεκλειδώσουν το σπίτι ή το αυτοκίνητό σας με το πάτημα ενός κουμπιού στο smartphone σας. Έτσι δεν θα ψάχνετε τα κλειδιά σας. Ωστόσο πρέπει να ελέγξτε το τοπικό κατάστημα υλικού σας για συστήματα που είναι συμβατά με αυτήν την τεχνολογία  ή να επικοινωνήσετε με το τοπικό κατάστημα στερεοφωνικών αυτοκινήτων για να ρωτήσετε σχετικά με τους μηχανισμούς κλειδώματος αυτοκινήτου με αυτή.
  • Σύνδεση του PlayStation controller με τον υπολογιστή. Εάν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός με Bluetooth, μπορείτε να συνδέσετε ελεγκτή PlayStation 3 ή 4 για να χρησιμοποιήσετε ένα gamepad για τα παιχνίδια του υπολογιστή σας. Αυτό δεν υποστηρίζεται από τη Sony και απαιτεί τη χρήση λογισμικού τρίτου κατασκευαστή, δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί.
  • Παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Το Bluetooth σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα τοπικό δίκτυο μεταξύ δύο τηλεφώνων, το οποίο είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια περίοδο λειτουργίας τυχερού παιχνιδιού για πολλούς παίκτες. Παρόλο που αυτό λειτουργεί μόνο αν βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο, είναι πολύ πιο αξιόπιστο από το να προσπαθείτε να παίξετε μέσω του διαδικτύου.

Εικόνες: wikihow.com

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS