ΑρχικήsecurityΤο FBI ζητά από το Κογκρέσο να αποδυναμώσει την ασφάλεια του iPhone...

Το FBI ζητά από το Κογκρέσο να αποδυναμώσει την ασφάλεια του iPhone και του Android

capdome-2013-2-compressed

Ο Διευθυντής του FBI James Comey διατηρεί μια στάση αντι-κρυπτογράφησης στα μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό. Τα νέα πρότυπα κρυπτογράφησης της Apple, όπως υποστηρίζει ο Comey, είναι ένα περιττό εμπόδιο για την επιβολή του νόμου – και το FBI χρειάζεται έναν εύκολο τρόπο για να το παρακάμψει. Τώρα ο Comey φέρνει το επιχείρημα κατ ‘ευθείαν στο Κογκρέσο, ζητώντας την ανανέωση του νόμου για να επιτρέψει backdoors σε smartphones.

Ο νόμος Communications Assistance for Law Enforcement Act, ή CALEA, ψηφίστηκε το 1994, και απαιτούσε οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών να επιτρέψουν στις αρμόδιες αρχές την υποκλοπή τηλεφώνων. Οι νεότερες μορφές επικοινωνίας δεν αναφέρονται ρητά στο νόμο, και τα νέα πρότυπα κρυπτογράφησης της Apple δεν αφήνουν περιθώρια για καμία πρόσβαση της κυβέρνησης. Ακόμα κι αν κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζητούν στοιχεία, η Apple υποστηρίζει ότι η εταιρεία δεν μπορεί να συμμορφωθεί. (Το ίδιο ισχύει και για το Android.) Ο Comey ζητά από το Κογκρέσο να αναβαθμίσει τον CALEA έτσι ώστε τα backdoors από τις αρμόδιες αρχές να είναι νόμιμα. Κάτι τέτοιο είναι άλλο ένα λιθαράκι στην παρατεταμένη μάχη που υπάρχει εδώ και χρόνια, σχετικά το που θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να έχουν πρόσβαση.

Όπως αναφέρει το Hill, πολιτικοί όπως ο Rep. Darrell Issa (R-Calif.) και ο γερουσιαστής Ron Wyden (D-Ore.), δύο γνωστοί υποστηρικτές της ελευθερίας στο διαδίκτυο και προστασίας της ιδιωτικής ζωής, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα αντιταχθούν σε ένα μέτρο που θα διευρύνει τον νόμο CALEA. Rep. James Sensenbrenner (R-Wis.)

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS