ΑρχικήsecurityΕξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης και απειλής δημοσίευσης προσωπικών φωτογραφιών γυναίκας

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης και απειλής δημοσίευσης προσωπικών φωτογραφιών γυναίκας

Crime

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης, η οποία αφορούσε σε απειλή δημοσίευσης προσωπικών φωτογραφιών γυναίκας και ανάρτησής τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνελήφθη, στην περιοχή της Σκύδρας, ως δράστης της εκβίασης o 22χρονος ημεδαπός διαδικτυακός συνομιλητής της καταγγέλλουσας , καθώς και ο 19χρονος συνεργός του

Ο δράστης, μέσω εφαρμογής βιντεοκλήσεων, φωτογράφιζε την καταγγέλλουσα εν αγνοία της και χωρίς τη ρητή συναίνεσή της

Προκειμένου να μη δημοσιεύσει τις προσωπικές φωτογραφίες του θύματος, ο δράστης απαίτησε και έλαβε χρηματικό ποσό και κοσμήματα, τα οποία πούλησε σε ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου

Στα ψηφιακά ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης , την οποία διέπραξε σε βάρος διαδικτυακής του συνομιλήτριας, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (21-10-2014), στην περιοχή της Σκύδρας (Νομός Πέλλας), ένας 22χρονος ημεδαπός και ο 19χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση», της «Παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας» και της «Απλής συνέργειας σε εκβίαση».

Προηγήθηκε καταγγελία 37χρονης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία, ο δράστης εκμεταλλευόμενος τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαν αναπτύξει μετά τη διαδικτυακή γνωριμία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, την φωτογράφιζε εν αγνοία και χωρίς τη ρητή συναίνεσή της, χρησιμοποιώντας λογισμικό διαδικτυακών βιντεοκλήσεων.

Προκειμένου να μην αναρτήσει τις προσωπικές της φωτογραφίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και να μην της αποστείλει σε συγγενικά της πρόσωπα, ο δράστης απαίτησε και έλαβε εκβιαστικά από την παθούσα, το συνολικό χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ και διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Με το ίδιο πρόσχημα και με σκοπό να αποσπάσει παράνομα από την 37χρονη γυναίκα το επιπρόσθετο ποσό των (3.000) ευρώ, προγραμμάτισε μαζί της συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (21-10-2014), στον τόπο κατοικίας του, τη Σκύδρα Πέλλας.

Στο σημείο της συναλλαγής, προσήλθε και συνελήφθη ο δράστης, καθώς και ο 19χρονος συνεργός του, ο οποίος, καθ΄όλη τη διάρκεια της συνάντησης επιτηρούσε τον περιβάλλοντα χώρο.

Πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές έρευνες, με αποτέλεσμα στην κατοχή και στην οικία του δράστη να εντοπιστούν και να κατασχεθούν:

  • Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων ( USB STICK ), η οποία περιείχε φωτογραφίες της παθούσας
  • Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • Μία φορητή κάρτα μνήμης και
  • Ένα βιβλιάριο καταθέσεων.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» σε βάρος 25χρονου πρώην ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου κοσμημάτων στην περιοχή της Σκύδρας, ο οποίος αγόρασε από τον δράστη τα κοσμήματα της 37χρονης, έναντι χρηματικού ποσού.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες περιπτώσεις εκβίασης.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδέσσης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS