ΑρχικήsecurityΗ Google υποστηρίζει έναν πιο απλό τρόπο για να διασφαλίσετε τα δεδομένα...

Η Google υποστηρίζει έναν πιο απλό τρόπο για να διασφαλίσετε τα δεδομένα σας

usb-googleΑκόμη και οι ισχυρότεροι κωδικοί μπορούν να παραβιαστούν, και αυτός είναι ο λόγος που η Google καλεί τους χρήστες να χρησιμοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο-παραγόντων. Μια νέα μονάδα USB καθιστά ευκολότερο για τους χρήστες να προστατέψουν τα δεδομένα τους.

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι υποστηρίζει USB drives βασισμένους σε ένα όλο και πιο δημοφιλές λογισμικό που καθιστά τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων λιγότερο περίπλοκο.

Με τη χρήση της επικύρωσης ταυτότητας δύο παραγόντων, οι χρήστες συνδυάζουν κάτι που γνωρίζουν – όπως τον κωδικό πρόσβασης ή προσωπικό αριθμό αναγνώρισης – με κάτι που έχουν – όπως ένα τηλέφωνο ή δακτυλικά αποτυπώματα. Ο συνδυασμός καθιστά πιο δύσκολο για τους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες, ακόμη και αν καταφέρουν να μαντέψουν τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών.

Μέχρι στιγμής, ο καθένας που χρησιμοποιεί τον έλεγχο δύο παραγόντων της Google πρέπει να εισάγει έναν εξαψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης που αποστέλλεται στο τηλέφωνό τους για να μπορέσουν να συνδεθούν από μια νέα συσκευή. Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί ασφάλειας με USB drive, δεν χρειάζεται πλέον να πληκτρολογήσετε αυτούς τους κωδικούς.

Οι εξειδικευμένες μονάδες USB για την παραγωγή κλειδιού ασφαλείας, είναι διαθέσιμες από την Amazon και ξεκινούν από $ 17,99.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS