ΑρχικήinetΗ Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

google-robots-thumb-large

Φέτος, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, θα διοργανωθεί η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO) στην οποία τα τελευταία 5 χρόνια συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η Ρωσία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό για το 2014 και κάθε χώρα στέλνει τις ομάδες που κέρδισαν στον εθνικό της διαγωνισμό να την εκπροσωπήσουν. Η Ελλάδα αυτή τη χρονιά όμως θα στείλει εκτός από τις ομάδες της και τρεις κριτές, που λόγω του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους στο διαγωνισμό επιλέχθηκαν από την παγκόσμια επιτροπή.

Η νεότερη εξ αυτών η Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου είναι μόλις 19 χρονών και οι διακρίσεις της και τα συνέδρια στα οποία έχει παρευρεθεί ήταν αρκετά για να κερδίσει μια θέση στους κριτές της ολυμπιάδας. Η πρώτη επαφή της με την ρομποτική ήταν στα 13 της, όταν με την ομάδα της κέρδισαν τον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και εκπροσώπησαν τη χώρα στην 6η παγκόσμια ολυμπιάδα στην Κορέα.

Το ερέθισμα αυτό ήταν αρκετό για να αποφασίσει να ασχοληθεί με την ρομποτική. Έτσι δύο χρόνια αργότερα δημιουργεί την ομάδα “reforestation” και κατασκευάζουν ένα ρομπότ σε μικροκλίμακα που προσφέρει έργο αναδάσωσης. Με την ιδέα τους αυτή κερδίζουν τον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και εκπροσωπούν τη χώρα στην 8η ολυμπιάδα στο Άμπου Ντάμπι. Εκεί λόγω της πρωτότυπης ιδέας και της παρουσίασης της , κατακτούν την 9η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, θέση που αποτελεί την καλύτερη που έχει λάβει η Ελλάδα στην open category του διαγωνισμού.

Το 2012 συμμετείχε με την ομάδα της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής στη Μαλαισία με θέμα “Η ενσωμάτωση των ρομπότ στην κοινωνία” και το 2013 εκπροσώπησε τη χώρα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό “ROBOMAC” στα Σκόπια, όπου έλαβε τη 2η θέση. Πλέον είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ήταν ένας από τους κριτές του φετινού πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής.

Σε ένα μήνα λοιπόν θα ταξιδέψει στη Ρωσία όπου θα είναι κριτής στη regular category του διαγωνισμού, κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα που εκτός από συμμετέχοντες-διαγωνιζόμενους θα έχει και ανθρώπους που τους δίνονται τόσο μεγάλες ευθύνες (κριτής regular category) σε μια παγκόσμια διοργάνωση και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία.

Πηγή: reforestationteam.blogspot.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS