ΑρχικήinetSamsung: Δωρίζει 3.000 smartphones στη μάχη κατά του Εμπολα

Samsung: Δωρίζει 3.000 smartphones στη μάχη κατά του Εμπολα

Samsung-Galaxy-S5-revelaed-8

Θα δοθούν σε 60 κλινικές στις χώρες Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε – Οι απομονωμένοι ασθενείς θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους και το ιατρικό προσωπικό θα τα χρησιμοποιήσει για να συγκεντρώνει χρήσιμα ιατρικά δεδομένα

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 3.000 smartphones, αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων, για την υποστήριξη της μάχης κατά του ιού Εμπολα. Οι συσκευές θα δοθούν στο γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) και θα χρησιμοποιηθούν στο «Humanitarian Connectivity Project», το οποίο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές, μέσω φορητών συσκευών.

Τα smartphones, μοντέλα Galaxy S3 Neo, θα δοθούν σε 60 κλινικές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τον ιό στις χώρες Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε.

Εγκαθιστώντας την εφαρμογή των Ηνωμένων Εθνών, Smart Health Pro, το ιατρικό προσωπικό μπορεί να χρησιμοποιήσει τα smartphones για να διευκολύνει τη θεραπεία των ασθενών και να συγκεντρώσει χρήσιμα ιατρικά δεδομένα. Παράλληλα, οι ίδιοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση θα είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, χρησιμοποιώντας τις συσκευές.

Όλα τα smartphones θα καταστραφούν, μόλις το ξέσπασμα του ιού υποχωρήσει.

Η Samsung υποστηρίζει, επίσης, εύρος προσπαθειών για την αντιμετώπιση του Εμπολα στην Αφρική. Επιπλέον η εταιρεία έχει ανακοινώσει μια υπηρεσία SMS για τον ιό Εμπολα που είναι διαθέσιμη στη Νότια Αφρική.

 

Πηγή: protothema.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS