ΑρχικήinetΚινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών εξαγόρασε ελληνική start-up

Κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών εξαγόρασε ελληνική start-up

Kina-Ellada

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική καινοτομία αποτελεί η εξαγορά της ελληνικής Crypteia Networks από τον πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό, PCCW Global…

Πρόκειται για τον βραχίονα της Hong Kong Telekom (ΗΚΤ), που συνιστά τον ΟΤΕ της πόλης του Χονγκ Κονγκ και σκοπός της εξαγοράς είναι η ένταξη των ρηξικέλευθων προϊόντων της ελληνικής startup στο χαρτοφυλάκιό της.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής της PCCW Global Μαρκ Χαλμπφίνγκερ αφορά το 100% των μετοχών της εταιρείας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την εξαγορά αυτή, ως ένα παράδειγμα ξένης επένδυσης σε μια τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα και στην ελληνική καινοτομία.

Η Crypteia είναι μια νέα επιχείρηση, καθώς ιδρύθηκε μόλις το 2011. Η ίδια ωστόσο ανέπτυξε καινοτόμες λύσεις για ασφαλείς επικοινωνίες τις οποίες παρέχει με τη μορφή υπηρεσίας (security-as-a-service). Με τις υπηρεσίες αυτές, οι επιχειρήσεις, μπορούν να παρακολουθούν πιθανά προβλήματα ψηφιακών απειλών τόσο στο εσωτερικό τους δίκτυο, όσο και στα εξωτερικά δίκτυα.

[wdca_ad id=”73257″ ]

Η εταιρεία αξιοποιεί μη παρεμβατικές προσεγγίσεις στις λύσεις της και, σύμφωνα με την PCCW Global, σύντομα θα λάβει κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας. Η έννοια «μη παρεμβατική» τεχνολογία σημαίνει ότι η αξιοποίηση της λύσης, δεν απαιτεί από την πλευρά του πελάτη επιπλέον υπολογιστές ή/και λογισμικό, ενώ αξιοποιεί τα αρχεία δεδομένων που ήδη παράγουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Ηδη οι λύσεις της, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας Γιάννης Γκιόκας, έχει λάβει κατοχύρωση στο Αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας και σύντομα αναμένεται να συμβεί το ίδιο με τα αντίστοιχα γραφεία σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Κορέα.

[alert variation=”alert-info”][/alert]

Τόσο η PCCW όσο και η μητρική ΗΚΤ ανήκουν στην PCCW Limited, ενός πολυσχιδούς ομίλου με δραστηριότητες στις τηλεπικοινωνίες, στην πληροφορική, στα ΜΜΕ και στην αγορά ακινήτων. Το 2013, μόνον οι δραστηριότητες στις τηλεπικοινωνίες (ΗΚΤ), απέφεραν συνολικά έσοδα 20 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (περίπου 2 δισ. ευρώ) και καθαρά κέρδη προ φόρων 2,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (250 εκατ. ευρώ). Η PCCW Global ως βραχίονας της HKT έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο προσφέροντας κυρίως χωρητικότητες σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Το δίκτυό της συνδέει συνολικά 3.000 πόλεις που βρίσκονται σε 130 χώρες. Η εταιρεία επίσης λειτουργεί θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα από το 2007 και η οποία είναι υπεύθυνη πωλήσεων και υποστήριξης για τις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων. Τέλος, η PCCW Global συνεργάζεται στενά με τον ΟΤΕ και άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, για την πόντιση τηλεπικοινωνιακού καλωδίου (οπτικών ινών) από τον Ινδικό έως τον Ατλαντικό, μέσω της Μεσογείου.

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS