ΑρχικήsecurityTo FBI ζητά πληροφορίες για τη σύλληψη εγκληματιών του διαδικτύου

To FBI ζητά πληροφορίες για τη σύλληψη εγκληματιών του διαδικτύου

fbi

Το FBI δημοσίευσε μια λίστα με εγκληματίες του κυβερνοχώρου που έχουν κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για “κλοπή ταυτότητας, απάτες υπολογιστών, hacking, δημιουργία και εξάπλωση malware”.Μέλη του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού περιλαμβάνονται στη λίστα με τους most wanted.

Πρώτος στη λίστα είναι ο  John Gordon Baden, με χρηματική αμοιβή $5.000 για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του. Αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ποσό που προσφέρει FBI, αφού σε άλλες περιπτώσεις η αμοιβή μπορεί να φτάσει και τα $50.000. Ο Evgeniy Bogache, το άτομο που κατηγορείται για τη δημιουργία του botnet Zeus (που υπέκλεπτε οικονομικά στοιχεία πολυάριθμων χρηστών) είναι στη δεύτερη θέση της λίστας. Οι επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνονται από τα μέλη του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις κατασκοπείας εναντίον οργανισμών σε όλο τον κόσμο. Τα 3 μέλη του, Sun Kailiang, Huang Zhenyu και Wen Xinyu έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για 31 ποινικές κατηγορίες μεταξύ των οποίων “οικονομική κατασκοπεία” και “κλοπή των εμπορικών μυστικών”. Η λίστα των πιο καταζητούμενων εγκληματιών στον κυβερνοχώρο συνεχίζεται με άτομα που εμπλέκονται στην πώληση κακόβουλου λογισμικού σε περισσότερες από 60 χώρες (Bjorn Daniel Sundin και Shaileshkumar Jain) ή την παρακολούθηση μεγάλων εταιριών και οργανισμών (Alexandr Sergeyevich Bobnev).

Ταυτόχρονα με αυτή τη δημοσίευση, το FBI σε συνεργασία με τις πιο γνωστές εταιρίες security προσπαθούν να εντοπίσουν γνωστή ομάδα hackers, η οποία θεωρείται ότι δρα από την Κίνα και υποκλέπτει  πληροφορίες μεγάλης αξίας από εταιρίες και οργανισμούς των ΗΠΑ”

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS