ΑρχικήsecurityWebsites υπόσχονται δωρεάν “Hacking” σε λογαριασμούς Facebook

Websites υπόσχονται δωρεάν “Hacking” σε λογαριασμούς Facebook

Computer Password Security

Οι ιστοσελίδες που προσφέρουν αυτόματα script για το σπάσιμο λογαριασμών του Facebook, μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται με μηδενικό κόστος και ο χρήστης ακολουθεί την διαδικασία με μια κλασική έρευνα του Facebook.

Σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον μπορούμε να βάλουμε το username του λογαριασμού που θέλουμε να μπούμε και αφού ξεκινήσει η διαδικασία ένα νέο παράθυρο μας ενημερώνει για την πρόοδο αυτής.

Τα στοιχεία όμως δε μπορούν να διαβαστούν εύκολα.

Η Jovi Umawing, ερευνήτρια ασφαλείας της Malwarebytes, ανέλυσε αρκετά websites που ισχυρίζονται ότι μπορούν να κλέψουν στοιχεία λογαριασμών του Facebook, και κατάφερε να βρει, σε μια περίπτωση, μέσα στους όρους χρήσης της υπηρεσίας, ότι η όλη διαδικασία είναι απλά μια προσομοίωση. Αυτό βέβαια δε το γνώριζε ο χρήστης όταν χρησιμοποιούσε την υπηρεσία αυτή. Το website (fbwand[dot]com), που είναι ένα από αυτές τις ιστοσελίδες που υπόσχονται την πρόσβαση σε τρίτους λογαριασμούς, δεν είναι πλέον ενεργό.

Σε μια άλλη περίπτωση όταν το υποτιθέμενο hacking είχε ολοκληρωθεί, ο χρήστης της υπηρεσίας δεν μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο password του λογαριασμού που αναζητούσε και για να το πάρει έπρεπε να προτείνει την υπηρεσία αυτή σε φίλους του στο Facebook.

Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος για αυτούς που δε θέλουν να προτείνουν σε φίλους την υπηρεσία, που βάζει τον χρήστη να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο, βασιζόμενοι αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτό, στο ότι ο χρήστης δε θα θέλει να κάνει γνωστό αυτό που προσπαθεί να βρει.

Οι έρευνες που υπάρχουν στο Facebook πρέπει να είναι πλέον γνωστές και μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα ειδικά από αυτούς που είναι γνώστες των social media.

Τις περισσότερες φορές οι χρήστες λαμβάνουν μηνύματα που υπόσχονται πρόσβαση σε προσωπικό περιεχόμενο λογαριασμών αλλά συνήθως ο χρηστής – θύμα πηγαίνει από σελίδα σε σελίδα με την ίδια υπόσχεση και συμπληρώνει ερωτηματολόγια. Στο τέλος το θύμα το μόνο που καταφέρνει είναι να βγάλει κέρδος προς αυτούς που είναι πίσω από αυτό, συμπληρώνοντας αυτά τα ερωτηματολόγια.

Οι υπηρεσίες που υπόσχονται την πρόσβαση σε λογαριασμούς του Facebook ακολουθούν την ίδια μέθοδο. Με το να βάλουν τον χρήστη να διαλέξει αν θα κάνει share την υπηρεσία ή θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο έχουν κέρδος και από τα δύο. Με το πρώτο θα γίνουν ακόμη πιο γνωστοί σαν υπηρεσία ενώ με τη δεύτερη επιλογή θα βγάλουν χρηματικό κέρδος.

Επίσης δεν έχουν πρόβλημα αν το Facebook καταργήσει τα ερωτηματολόγια τους αφού εύκολα μπορούν να τα ανεβάσουν από άλλη τοποθεσία.

Πηγή: news.softpedia.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS