ΑρχικήsecurityΨηφιακή 9χρονη «συνέλαβε» έναν και εντόπισε άλλους 1.000 παιδόφιλους

Ψηφιακή 9χρονη «συνέλαβε» έναν και εντόπισε άλλους 1.000 παιδόφιλους

 

psifiaki enniaxroni paidofilos

Η «Sweetie» οδήγησε στα χέρια των αρχών άνδρες από 71 χώρες που προσέγγισαν το προφίλ της επιδιώκοντας ερωτικές δραστηριότητες. Καταδικάστηκε για πρώτη φορά παιδόφιλος που επεδίωξε να προσεγγίσει ψηφιακό προφίλ παιδιού.

Ενας άνδρας από την Αυστραλία θεωρείται ο πρώτος παγκοσμίως που καταδικάστηκε χωρίς να έχει προσεγγίσει πραγματικό ανήλικο αλλά μόνο μία ψηφιακή εκδοχή του, δημιούργημα της ολλανδικής κοινωφελούς οργάνωσης Terre des Hommes.

Η μυστική επιχείρηση που είχε ως επίκεντρό της τη δημιουργία του προφίλ της Sweetie, χρησιμοποίησε την εικονική 9χρονη από τις Φιλιππίνες, προκειμένου να προσελκύσει παιδόφιλους από όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία 1.000 ανδρών από 71 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναζήτησαν, εντόπισαν και προχώρησαν σε «διαπραγματεύσεις» με την Sweetie. Πολλές χιλιάδες ακόμη δεν ταυτοποιήθηκαν επαρκώς.

Ο καταδικαστείς, Σκοτ Ρόμπερτ Χάνσεν, ήταν ήδη γνωστός στις Αρχές για συναφή αδικήματα. Πλήρωσε με δύο χρόνια φυλάκιση το ότι, μεταξύ άλλων, και ο ίδιος φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου στην ψηφιακή 9χρονη.

Αυτός, όπως και οι υπόλοιποι, ζήτησε από τη Sweetie να κάνει συγκεκριμένα πράγματα μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή της, προσφέροντας οικονομική ανταμοιβή.

Φρικτοί διάλογοι
Το BBC παραθέτει τους αρχικούς διαλόγους μεταξύ του Χάνσεν και των χειριστών του προφίλ της ψηφιακής ανήλικης. «Γεια σου, είσαι πραγματικά 9 ετών;», ρώτησε ο παιδόφιλος, και όταν η Sweetie απάντησε «Ναι» τη ρώτησε: «Θέλεις να κάνεις chat ή να μιλήσεις μέσω κάμερας με κάποιον μεγαλύτερο;».

Στη συνέχεια, έγινε πολύ πιο απαιτητικός, καθώς αρχικά της είπε «Μου αρέσουν οι ασιάτισσες γκόμενες, είσαι “μέσα” για λίγη δράση;» και στη συνέχεια έγραψε ότι «είμαι γυμνός, έχεις δει ποτέ γυμνό άντρα;». Αμέσως μετά άνοιξε την δική του κάμερα και επιδόθηκε σε ερωτικές δραστηριότητες, θεωρώντας ότι αυτός που τον παρακολουθεί είναι ένα κορίτσι εννέα ετών.

Οπως τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου κ.Ράιρι κατά την ανάγνωση της ποινής, το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για πραγματικό κορίτσι δεν έχει σχέση. «Εάν πιστεύεις ότι είναι μία εννιάχρονη, ο νόμος είναι σαφής, αυτό αρκεί».

Ανατριχιαστικές στιγμές
Η ομάδα των Ολλανδών εργάστηκε επί δυόμιση μήνες στο πρόγραμμα, παριστάνοντας κορίτσια από τις Φιλιππίνες σε chat room το 2013. Μερικές φορές μάλιστα χρησιμοποίησαν μέχρι και ψηφιακό άβαταρ, για να πείσουν τους παιδόφιλους ότι είναι όντως ανήλικα κορίτσια.

Ενας από τους χειριστές αυτών των προφίλ, δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC ότι «Κάποιοι από αυτούς με τους οποίους επικοινωνήσαμε πραγματικά μου προκάλεσαν εφιάλτες».

Ειδικά για τον Χάνσεν, είπε ότι «ήταν ιδιαίτερα ευθύς, μάλιστα σε κάποιο σημείο ζήτησε να βάλουμε στο παιχνίδι και την -ανύπαρκτη-8χρονη αδερφή της Sweetie. Ηταν πραγματικά δύσκολο να πάω για ύπνο τη νύχτα, ενώ πριν είχα μιλήσει με κάποιον σαν αυτόν».

Οπως τονίζει μάλιστα, υπάρχουν πολύ χειρότεροι: «Μάλλον δεν ήταν ο πλέον σοβαρός, ούτε καν στην ομάδα των πιο σοβαρών» ως προς την απειλή που αποτελεί για τα παιδιά, όπως είπε.

 

Πηγή: ethnos.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS