ΑρχικήinetΤεχνολογία μετατρέπει το χέρι σου... σε οθόνη αφής!

Τεχνολογία μετατρέπει το χέρι σου… σε οθόνη αφής!

SkinButtons1

Το αμερικανικό πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, το τελευταίο χρονικό διάστημα εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη των Skin Buttons, μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας που αποτελείται από μικροσκοπικούς projectors και η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που χειρίζονται ένα smartwatch να προβάλλουν εικονίδια επάνω στο δέρμα τους, μετατρέποντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο το χέρι τους σε μία πλήρως λειτουργική οθόνη αφής.

Skin-Buttons_2

Τα εικονίδια που προβάλλονται μέσω της High-tech τεχνολογίας Skin Buttons είναι touch sensitive και ουσιαστικά αυτό που επιτυγχάνουν είναι να επεκτείνουν την οθόνη του smartwatch στο χέρι του χρήστη. Με αυτόν τον ιδιοφυή τρόπο, ξεπερνιέται ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια των smartwatches που δεν είναι άλλο από τις μικρές οθόνες τους, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κατασκευαστών η μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών έξυπνων ρολογιών διαθέτει μικρό display, το οποίο δεν βοηθάει και ιδιαίτερα στην εκτέλεσημία σειράς λειτουργιών (όπως για παράδειγμα είναι η εισαγωγή text). Η ιδιαιτερότητα της τεχνολογίας Skin Buttons είναι ότι το smartwatch ουσιαστικά καταλαβαίνει που πατάει ο χρήστης και εκτελεί την ανάλογη εντολή. Εκ πρώτης όψεως, η τεχνολογία που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας και η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή πρόκειται για ένα prototype που απαιτεί ακόμα πολλά βήματα μέχρι να ολοκληρωθεί. Αν μη τι άλλο, όμως, η Skin Buttons είναι η μόνη λύση που δείχνει ικανή να λύσει για πάντα το πρόβλημα του μικρού display που αναγκαστικά υπάρχει στα περισσότερα smartwatches.

 

Παρακολουθήστε το video που ακολουθεί για να πάρετε μία γεύση για το πως λειτουργεί η πρωτοποριακή τεχνολογία Skin Buttons στη πράξη…

Πηγή: digitallife.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS