ΑρχικήsecurityΤο Kickstarter ακυρώνει το Anonabox – ένα router βασισμένο σε Tor

Το Kickstarter ακυρώνει το Anonabox – ένα router βασισμένο σε Tor

To Kickstarter αφαίρεσε ένα project συγκέντρωσης χρηματικών πόρων για ένα δημοφιλές πρόγραμμα router που βασιζόταν σε Tor, την Παρασκευή το απόγευμα.

Το Anonabox, το οποίο δημιουργήθηκε από τον August Germar, είχε στόχο να είναι μια ανοιχτού κώδικα συσκευή που θα ενσωματώνεται σε δίκτυο, η οποία είχε σχεδιαστεί ειδικά για να «τρέξει» Tor. Στόχος της χρηματοδότησης ήταν τα $ 7.500 και σε πέντε μέρες, έφτασε τα 585,549 δολάρια από σχεδόν 9.000 υποστηρικτές-συμπεριλαμβανομένων τριών συντακτών του ArsTechnica.

Ο Germar δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι το project του είχε ακυρωθεί, μέχρι που τον ενημέρωσε ένας από τους παραπάνω συντάκτες, μέσω e-mail (που είχε λάβει από το Kickstarter), που περιγράφει τις πιθανές αιτίες ακύρωσης.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί σχολιαστές στο Kickstarter επεσήμαναν αξιοσημείωτα σφάλματα στο έργο, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο Germar ισχυρίστηκε ότι έχει δημιουργήσει το υλικό μέρος μόνος του, ενώ άλλοι σχολιαστές εντόπισαν συνδέσμους σε δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν σχεδόν όμοιες συσκευές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS