ΑρχικήinetΤα Google X Labs, ετοιμάζουν συναρμολογούμενη οθόνη όπως τα Lego

Τα Google X Labs, ετοιμάζουν συναρμολογούμενη οθόνη όπως τα Lego

lego

Τα άκρως απόρρητα μυστικά εργαστήρια καινοτομίας, γνωστά και ως Google X, φέρνουν μια νέα εποχή στις οθόνες!

Οι νέες οθόνες πάνω στις οποίες πειραματίζεται η Google, θα έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη και θα συναρμολογούνται από κομμάτια όπως ακριβώς γίνεται και με τα γνωστά τουβλάκια Lego. Μόλις ενωθούν μεταξύ τους, οι μικρότερες οθόνες θα μπορούν να σχηματίσουν μια μεγαλύτερη οθόνη.

Αν και γνωρίζουμε ακόμη πολύ λίγα ακόμη, επικεφαλής του project φέρεται να είναι η πρώην καθηγήτρια του MIT, Mary Lou Jespen, ιδρύτρια της Pixel Qi, εταιρεία με αντικείμενο την κατασκευή οθονών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, αλλά που κάνουν εύκολη την απεικόνιση σε άμεσο ηλιακό φώς.

Όπως αναφέρει πηγή που γνωρίζει τη σχετική έρευνα της Google X, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να καταφέρουν να “δέσουν” αρμονικά τα κομμάτια μεταξύ τους με κατάλληλο λογισμικό ώστε να μην φαίνονται σπασίματα στο είδωλο όταν είναι ενωμένα.

Αν σκεφτούμε ένα video wall, όπως αυτά που βρίσκονται στα αεροδρόμια και στα ξενοδοχεία, όπου μπορεί να συνδεθεί μια οθόνη φορητής συσκευής σε μεγαλύτερες οι οποίες είναι εφοδιασμένες με το Google Now, η ιδέα της συναρμολογούμενης οθόνης φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Παρά την επιτυχία της Google και τη φιλοδοξία της εταιρείας για καινοτόμες ιδέες, τα κληροδοτήματα της δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν την ευρεία αποδοχή. Το Google Glass, καθώς και το αυτοκινούμενο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η εταιρεία αν και έκαναν σχετικό πάταγο στη αρχή δε κατάφεραν να κρατήσουν τη θέση τους ακόμη και ως διαφημιστικό μέσο της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, το πρόσφατο Project Wing, ένα αυτοκινούμενο αεροπλανάκι για μεταφορά αντικειμένων, δείχνει την όρεξη της εταιρείας για καινοτομία και νέες κατασκευές ανεξάρτητα από τη μικρή η μεγάλη εμπορική ή μη αξία τους.

Ο εκπρόσωπος της Google, αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά με το project.

Πηγή: mashable.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS