ΑρχικήinetGoogle: Η Amazon είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας στην αναζήτηση

Google: Η Amazon είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας στην αναζήτηση

Eric-Schmidt

Ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt δήλωσε ότι μεγαλύτερος αντίπαλος της επιχείρησης στον τομέα της online αναζήτησης είναι γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. Ο κύριος Schmidt απάντησε σε όσους θεωρούν ότι η Google απολαμβάνει απαράμιλλη κυριαρχία στην αγορά της online αναζήτησης: “Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κύριος ανταγωνισμός μας είναι το Bing ή το Yahoo. Αλλά, στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας, στις αναζητήσεις είναι η Amazon,” είπε σε ομιλία του στο Βερολίνο.

“Οι άνθρωποι δεν έχουν στο μυαλό τους την Amazon σαν μηχανή αναζήτησης, αλλά όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι,πιο συχνά το αναζητούν μέσω της Amazon”, πρόσθεσε. “Η Amazon εστιάζει σαφώς περισσότερο στον τομέα του εμπορίου, αλλά ταυτόχρονα, απαντά στις ερωτήσεις και τις αναζητήσεις των χρηστών, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς.”

Μεγάλη εξαγορά από την Amazon

H Amazon, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης στον κόσμο, πρόσφατα απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μια εξαγορά που πραγματοποίησε και δεν σχετίζεται με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τον Αύγουστο προχώρησε στην εξαγορά της Twitch Interactive που δραστηριοποιείται στον τομέα του live-streaming gaming. Για την εξαγορά αυτή, η Amazon κατέβαλε 907 εκατομμύρια δολάρια πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία της. Φήμες αναφέρουν ότι και η Google έδειξε ενδιαφέρον για την εξαγορά της Twitch Interactive, όμως τελικά επικράτησε η προσφορά της Amazon.

Ωστόσο, ακόμη και αν η Google κατέχει τη δεσπόζουσα θέση – που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% στην online αγορά αναζήτησης – ο Schmidt δηλώνει επιφυλακτικός για το μέλλον. “Κάποιος, κάπου σε ένα γκαράζ είναι είναι έτοιμος να μας πυροβολήσει. Το γνωρίζω, γιατί πριν από λίγο καιρό ήμασταν εμείς σε αυτό το γκαράζ. Η αλλαγή έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις”, πρόσθεσε.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS