ΑρχικήsecurityΣυγκλόνισε τη Βουλή με τα στοιχεία για την παιδοφιλία ο Μ. Σφακιανάκης

Συγκλόνισε τη Βουλή με τα στοιχεία για την παιδοφιλία ο Μ. Σφακιανάκης

sfakianiakis-paidofilia

Συγκλονιστικά στοιχεία για κρούσματα αποπλανήσεων από παιδόφιλους έδωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ενημέρωση έγινε παρουσία του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και αφορούσε το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης των μαθητών στο Διαδίκτυο.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μ. Σφακιανάκης:

Υπάρχουν 10 περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και τα βρήκαν οι γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες.

Την περίοδο 2011-2014 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε κατηγορούμενους 1.028 άτομα, εκ των οποίων οι 271 για παιδική πορνογραφία.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοκτονίες, μέσα σε οκτώ χρόνια αποτράπηκαν 1.060 αυτοκτονίες, ενώ 36 άτομα πήγαν στην Εντατική.
«Ήμουν στη Νέα Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι΄ αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Παιδείας εστίασε στα γραφειοκρατικά προβλήματα, αναφέροντας ότι μία καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης Δημοτικού στα Χανιά, διορίσθηκε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο, καθώς ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».

Εν τω μεταξύ, τροπολογία που θα αφορά εκπαιδευτικούς οι οποίοι διώκονται για εγκλήματα ασέλγειας σε ανήλικους θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η τροπολογία θα προβλέπει αλλαγή του πειθαρχικού δίκαιου προκειμένου να τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός εναντίον του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα παιδοφιλίας (σήμερα απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη).

Όταν κινείται πειθαρχική δίωξη κατά εκπαιδευτικού για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, θα χαρακτηρίζεται η πράξη αμέσως και ευθέως ως τέτοια (σήμερα καταγράφεται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά περί την υπηρεσία»).

Αν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό υπάλληλο του συστήματος εκπαίδευσης επιβληθεί και η ελάχιστη πειθαρχική ποινή για τέτοιο αδίκημα, μία μέρα ή η ελάχιστη ποινική κύρωση, τότε αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως διοικητικός υπάλληλος.

Πηγή: enypografa.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS