ΑρχικήsecurityΔια βίου αποκλεισμός για παιδόφιλους εκπαιδευτικούς

Δια βίου αποκλεισμός για παιδόφιλους εκπαιδευτικούς

loverdos_5

Τροπολογία που αυστηροποιεί τις ποινές εκπαιδευτικών οι οποίοι διώκονται για εγκλήματα ασέλγειας σε ανηλίκους προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η τροπολογία θα προβλέπει αλλαγή του πειθαρχικού δίκαιου προκειμένου να τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός εναντίον του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα παιδοφιλίας (σήμερα απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη).

Όταν κινείται πειθαρχική δίωξη κατά εκπαιδευτικού για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, θα χαρακτηρίζεται η πράξη αμέσως και ευθέως ως τέτοια (σήμερα καταγράφεται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά περί την υπηρεσία»).

Αν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό υπάλληλο του συστήματος εκπαίδευσης επιβληθεί και η ελάχιστη πειθαρχική ποινή για τέτοιο αδίκημα, μία μέρα ή η ελάχιστη ποινική κύρωση, τότε αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως διοικητικός υπάλληλος.

Πηγή: koutipandoras.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS