ΑρχικήsecurityΣτη φυλακή θα σε στέλνει το "πορνό εκδίκησης"

Στη φυλακή θα σε στέλνει το “πορνό εκδίκησης”

child-pornography

Τα τελευταία χρόνια το να έχεις στην κατοχή σου γυμνές φωτογραφίες του συντρόφου σου, τις οποίες ανταλλάξατε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια μίας πιο ιδιαίτερης συζήτησής σας είναι πιο συχνό φαινόμενο.

Τι γίνεται όμως εάν χωρίσετε υπό άσχημες συνθήκες; Δυστυχώς κάποια άτομα εκμεταλλεύονται την «ευκαιρία» κι ανεβάζουν σε social media γυμνές φωτογραφίες της πρώην αγάπης τους. Έτσι, προέκυψε ο όρος “revenge porn” (πορνό εκδίκησης).

Επειδή όμως το πράγμα τείνει να ξεφύγει του ελέγχου, σε ορισμένες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, ετοιμάζονται να εισάγουν νομοθέτημα στο Βρετανικό ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με το οποίο θα απαγορεύεται η δημοσίευση ακατάλληλων φωτογραφιών είτε στο διαδίκτυο είτε σε έντυπο.

Όποιος το αψηφήσει και παρά την απαγόρευση δημοσιεύσει τέτοιο περιεχόμενο, θα κινδυνεύει να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα μέχρι και για 2 χρόνια.

Αντίστοιχο μέτρο ισχύει ήδη σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό πολιτειών στην Αμερική, αλλά και στο Ισραήλ και ο κυριότερος λόγος που καθιστά επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη σχετικού νόμου είναι το γεγονός ότι πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι τα θύματα είναι και μικρά παιδιά με αρνητικές -για την ψυχολογία τους- συνέπειες

Πηγή: e-go.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS