ΑρχικήsecurityΠλαστή εφαρμογή του Whatsapp χρησιμοποιείται για αποστολή Premium Rate SMS

Πλαστή εφαρμογή του Whatsapp χρησιμοποιείται για αποστολή Premium Rate SMS

WhatsApp

Μια πλαστή έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, Whatsapp, έχει ξεκινήσει να διανέμεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή με την ονομασία “Whatspp gold edition” υπόσχεται αποκλειστικά χαρακτηριστικά στους χρήστες της, στην πραγματικότητα όμως πραγματοποιεί εγγραφή σε υπηρεσίες μηνυμάτων υψηλής χρέωσης (Premium Rate SMS), εν αγνοία των χρηστών.

H εφαρμογή προωθείται μέσω του Facebook και του Twitter, στοχεύοντας κυρίως χρήστες στην Ισπανία. Η εθνική αστυνομία και η πολιτοφυλακή έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη απάτη.

Σε μια προσπάθεια να δελεάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, οι απατεώνες διαφημίζουν ότι η εφαρμογή παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα emoticons και backgrounds, και ότι είναι διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές πως λειτουργεί ακόμα το κακόβουλο app, όμως σύμφωνα με την Εl Correo, το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει την εφαρμογή, η οποία αμέσως θα ζητήσει τον αριθμό τηλεφώνου του, για λόγους επικύρωσης λογαριασμού. Εάν ο χρήστης παραδώσει το τηλέφωνό του, τότε πραγματοποιεί αυτόματα εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία μηνυμάτων, η οποία χρεώνει 1,45 ευρώ για κάθε μήνυμα που αποστέλλεται.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS