ΑρχικήsecurityΝέα ηλεκτρονική απάτη εκμεταλλεύεται το όνομα του Ερυθρού Σταυρού

Νέα ηλεκτρονική απάτη εκμεταλλεύεται το όνομα του Ερυθρού Σταυρού

Scam

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερυθρός Σταυρός χρησιμοποιείται από απατεώνες του κυβερνοχώρου στις απάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά στην περίπτωση αυτή το εν δυνάμει θύμα αναμένει πληρωμή για την παροχή βοήθειας σε θύματα του τυφώνα στις Φιλιππίνες.

Το μήνυμα εμφανίζεται να προέρχεται από την ανθρωπιστική οργάνωση που αναζητά καλοθελητές, που φαίνεται ότι θα πληρώνονται με $250 / €200 την ημέρα, ως μέρος μιας επιχείρησης στρατολόγησης.

Στο μήνυμα παρέχεται μια λίστα με τις θέσεις που πρέπει ακόμη να συμπληρωθούν, μαζί με μια φόρμα μέλους που πρέπει να συμπληρωθεί με προσωπικές πληροφορίες.

Η προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή και στην πραγματικότητα είναι. Προκειμένου να κερδίσετε μια θέση, θα πρέπει εκ των προτέρων να πληρώσετε ένα τέλος, το οποίο αποστέλλεται στην οργάνωση, ως “δίδακτρα εγγραφής”.

Ακόμα κι αν αυτό το αρχικό ποσό έχει καταβληθεί, οι απατεώνες θα ζητήσουν επιπλέον χρηματοδότηση, για άλλες δαπάνες που σχετίζονται με την εργασία, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν, σύμφωνα με το Hoax-Slayer.

Προφανώς, δεν υπάρχει τέτοια προσφορά εργασίας και ο Ερυθρός Σταυρός δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στην αποστολή αυτών των emails.

Αυτή είναι απλώς άλλη μια απάτη τύπου “advance fee”. Εκτός από τα χρήματα που αποστέλλονται από το θύμα, οι εγκληματίες μπορούν επίσης να συλλέγουν προσωπικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλες επιθέσεις.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS