ΑρχικήsecurityGoogle, απαντά για τις απειλές για μηνύσεις 100 εκατ.

Google, απαντά για τις απειλές για μηνύσεις 100 εκατ.

google-office-570Η διαρροή εκατοντάδων γυμνών φωτογραφιών που απεικονίζουν celebrities σε άκρως αποκαλυπτικές πόζες, το ονομαζόμενο The Fappening, είναι μια υπόθεση που δεν θα κλείσει εύκολα. Ασχολήθηκε μαζί της μέχρι και το FBI, η Apple έκανε πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στο iCloud αλλά αυτό δεν φτάνει.

Οι διασημότητες απειλούν τη Google με μηνύσεις που θα φτάνουν τα 100 εκατ. δολάρια. Aνέθεσαν στον πολύ γνωστό δικηγόρο του Hollywood, Marty Singer να τις εκπροσωπήσει και απειλούν τη Google με μηνύσεις οι οποίες θα φτάσουν τα 100 εκατ. δολάρια.

Η μήνυση θα απευθύνεται στην Google διότι δεν αφαίρεσε έγκαιρα τις γυμνές φωτογραφίες από το Blogspot και το YouTube που είναι στην ιδιοκτησία της. Με επιστολή του προς τα στελέχη της Google, Larry Page, Sergey Brin και Eric Schmidt, ο Marty Singer την κατηγορεί για ανήθικη συμπεριφορά και ότι από το υλικό αυτό έβγαλε εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, με δηλώσεις του στο Mashable, εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι η εταιρεία έκανε ότι ήταν δυνατό για να αφαιρέσει το υλικό έπειτα από τις αιτήσεις που δεχόταν και το έκανε μέσα σε λίγες ώρες. Έχει κλείσει εκατοντάδες accounts: «We’ve removed tens of thousands of pictures — within hours of the requests being made — and we have closed hundreds of accounts. The Internet is used for many good things. Stealing people’s private photos is not one of them».

Οι φωτογραφίες διοχετεύτηκαν μέσω του 4Chan και του Reddit και σύμπεριλαμβάνουν ονόματα όπως Jennifer Lawrence, Kate Upton και Kirsten Dunst.

Πηγή: http://techblog.gr/

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS