ΑρχικήsecurityFBI: Προσφέρει αμοιβή για τον πιο καταζητούμενο εγκληματία του Internet

FBI: Προσφέρει αμοιβή για τον πιο καταζητούμενο εγκληματία του Internet

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών της Αμερικής, γνωστό ως FBI, αποφάσισε να προσφέρει την χρηματική ανταμοιβή των $ 5.000 / € 4.000 για κάθε λεπτομέρεια που θα οδηγήσει στη σύλληψη του John Gordon Baden, ενός από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες του κυβερνοχώρου του Σαν Ντιέγκο.

fbi

Ο Baden κατηγορείται για καλωδιακή απάτη, ηλεκτρονική πειρατεία και διακεκριμένη κλοπή ταυτοτήτων, κατηγορίες που πραγματοποιήθηκαν με δύο συνεργούς του, τον Jason Ray Bailey και τον Victor Alejandro Fernandez. Οι παράνομες πράξεις της κλοπής ταυτοτήτων πιστεύεται ότι έχουν επηρεάσει περίπου 40.000 άτομα, των οποίων κλάπηκαν χρήματα από χρηματιστηριακούς ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

FBI-John-Gordon-Baden

Οι απατεώνες κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα κεφάλαια τα οποία ξόδεψαν για την αγορά ηλεκτρονικών ειδών, δημιουργώντας οικονομικές απώλειες που υπολογίζονται σε εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια δήλωση του FBI.

Φαίνεται ότι η παράνομη δραστηριότητα διεξήχθη από την Τιχουάνα, του Μεξικό, εκμεταλλευόμενοι τα τρωτά σημεία που υπάρχουν στους servers ενός μεσίτη υποθηκών των ΗΠΑ. Το παράνομο τρίο χάκαρε στα συστήματα της εταιρείας και πήρε προσωπικές πληροφορίες των πελατών της που είχαν να κάνουν με αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων.

Έτσι καρπώθηκαν ευαίσθητες λεπτομέρειες που περιλάμβαναν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις, περιουσιακά στοιχεία, φορολογικά στοιχεία, και αριθμούς άδειας οδήγησης και ανήκαν σε ιδιώτες από την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα καθώς και σε ενδιάμεσες πολιτείες της Αμερικής.

Όλη η εγκληματική δραστηριότητα συνέβη μεταξύ Ιουλίου 2011 και Αυγούστου 2013, καθώς η σύνδεση και η πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας ενυπόθηκων δανείων και στην εφαρμογή διαχείρισης των αρχείων των πελατών ήταν δυνατή χωρίς κάποια ιδιαίτερη απαίτηση άδειας ή ελέγχου ταυτότητας.

Από τους τρεις εγκληματίες, μόνο ο Baden κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη, και πιστεύεται ότι είναι ακόμα στην Τιχουάνα, στην περιοχή Zona Centro ή στην Zona Norte.

Πηγή: secnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS