ΑρχικήsecurityΠαράνομο Site υπερφορτωμένο με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες

Παράνομο Site υπερφορτωμένο με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες

Το γνωστό online κατάστημα πώλησης κλεμμένων πιστωτικών καρτών, Rescator.cc είναι τόσο γεμάτο από τις πρόσφατες παραβιάσεις υψηλού προφίλ που έχει αρχίσει να μειώνει τις τιμές του λόγω υπερφόρτωσης.

Το site στην ουσία χλευάζει την ασφάλεια μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στον κόσμο, πολλές από τα οποίες έχουν δεχθεί επιθέσεις από hackers τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν κλαπεί τα στοιχεία εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών πελατών.

Rescator-2

Τα καταστήματα Target στις ΗΠΑΠ, μαζί με τα Sally Beauty και Home Depot ήταν μερικούς από τους οργανισμούς υψηλού προφίλ, που είναι γνωστό ότι έχουν εκατομμύρια κάρτες πελατών, οι οποίες προστέθηκαν στο κατάστημα Rescator. Είναι βέβαιο, φυσικά, ότι πολλές εταιρείες έχουν παραβιαστεί, χωρίς όμως να το αναφέρουν δημόσια.

Πολλές από τις πρόσφατες παραβιάσεις σχετίζονται με malware όπως το BlackPOS, που φορτώνει σε τερματικά πληρωμής με κάρτα σε καταστήματα.

Rescator-1

Οι κλεμμένες κάρτες αναρτήθηκαν στη σελίδα σε δόσεις, με την ονομασία American Sanctions και European Sanctions και θα μπορούσαν να αγοραστούν σε παρτίδες και να φιλτράρονται με βάση τη γεωγραφία, για να μειωθεί η πιθανότητα ανίχνευσης σε επόμενες κακόβουλες συναλλαγές ενός αγοραστή.

Η σκοτεινή φιγούρα πίσω από το Rescator, είναι σύμφωνα με τον ερευνητή στον κυβερνοχώρο, Brian Krebs, πιθανότατα ο Andrew Hodirevski, ένας Ουκρανός. Ο χάκερ προσέφερε στον Krebs $ 10,000, για να μην αναφερθεί στην ιστορία του, η οποία τον αποκάλυψε.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS