ΑρχικήsecurityΕντοπίστηκαν κακόβουλες διαφημίσεις στο Pirate Bay

Εντοπίστηκαν κακόβουλες διαφημίσεις στο Pirate Bay

Pirate-Bay-Serves-Malicious-Advertisements

Ερευνητές ασφάλειας προειδοποιούν για μια νέα εκστρατεία malvertising στο Pirate Bay, η οποία αξιοποιεί το Angler exploit kit.

To Pirate Bay γίνεται συχνά στόχος τέτοιου είδους επιθέσεων, δεδομένου ότι πληροί τις απαιτήσεις των εγκληματιών του κυβερνοχώρου, oι οποίοι προσπαθούν να στοχεύουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών και να χρησιμοποιούν δίκτυα διαφημίσεων που είναι ευκολότερο να παραβιαστούν.

Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις διαφημίσεις στο Pirate Bay για την πραγματοποίηση drive-by download επιθέσεων, χρησιμοποιούν το Angler exploit kit για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού, σύμφωνα με τον ερευνητή της Malwarebytes, Jerome Segura.

Το Angler έχει δημιουργηθεί για να σαρώνει τα προγράμματα περιήγησης στο web για τον εντοπισμό μη ενημερωμένων εκδόσεων των Adobe Reader, Java και Flash (που είναι και ο στόχος σε αυτή την περίπτωση). Οι ευπάθειες σε αυτές τις λύσεις λογισμικού αξιοποιούνται στη συνέχεια για την παραβίαση υπολογιστών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον ερευνητή, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποίησαν μια απειλή, η οποία ανιχνεύεται ως Trojan.Ransom.ED από την Malwarebytes.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS