ΑρχικήsecurityΤο iphone 6 μπορεί να παραβιαστεί με παλιά τεχνική

Το iphone 6 μπορεί να παραβιαστεί με παλιά τεχνική

iPhone-6-mockup-vs-iPhone-5

Η είδηση ​​ότι το iPhone 6 μπορεί να παραβιαστεί με τα ίδια ψεύτικα δακτυλικά αποτυπώματα που παραβίασαν την προηγούμενη έκδοση, έχει πυροδοτήσει έντονη συζήτηση μεταξύ των ερευνητών ασφαλείας.

Ο ερευνητής Marc Rogers απέδειξε ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID του τελευταίου iPhone μπορεί εύκολα να “ξεγελαστεί”: Αρκεί ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε γυαλιστερή επιφάνεια και λίγη κόλλα, για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στο smartphone.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, είναι πως αυτή η μέθοδος, είναι γνωστή εδώ και τουλάχιστον  12 έτη. ” Είμαι έκπληκτος που δεν έγινε καμία κίνηση, όσον αφορά κενά ασφαλείας που είναι γνωστά από την προηγούμενη δεκαετία”, δήλωσε ο ερευνητής ασφαλείας Dan Kaminsky.

Η εταιρία AuthenTec, που εξαγοράστηκε από την Αpple και κατασκευάζει για λογαριασμό της το Touch ID, αναπτύσσει εδώ και καιρό μια πρωτοποριακή τεχνολογία, που εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί να διαβάζει στοιχεία από το εσωτερικό του δακτύλου. Η τεχνολογία αυτή θα είχε πολύ μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ασφάλειας όμως ταυτόχρονα θα ανέβαζε την τιμή πώλησης του iphone6. Φήμες αναφέρουν ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την νέα τεχνολογία στο iphone, αλλά τελικά δεν το έκανε για θέμα κόστους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS