ΑρχικήsecurityΝέο χτύπημα από την ομάδα hacking Lizard Squad

Νέο χτύπημα από την ομάδα hacking Lizard Squad

bv6gzzmcmaa8bq8_by_anthonymesojednik-d7wnabq

Τον περασμένο μήνα, η ομάδα hacking Lizard Squad ανακοίνωσε την απόσυρσή της, έπειτα από την πραγματοποίηση μιας σειράς επιθέσεων DDoS σε εταιρείες gaming υψηλού προφίλ.

Ωστόσο, η ομάδα αθέτησε τελικά την υπόσχεσή της για υπαναχώρηση, πραγματοποιώντας δύο ακόμη επιθέσεις σε δημοφιλή shoot-’em-up παιχνίδια της Activision Blizzard. Oι servers των παιχνιδιών «Call of Duty: Ghosts» και «Destiny» τέθηκαν offline, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.

Η Lizard Squad ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για τις επιθέσεις μέσω του Τwitter. (Eδώ και εδώ)

Η εταιρεία ασφάλειας Incapsula επισημαίνει ότι ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο για τους hackers να εξαπολύσουν επιθέσεις έναντι ιστοσελίδων online παιχνιδιών, πράγμα που σημαίνει ότι τέτοιου τύπου ιστότοποι πρέπει να οικοδομήσουν αποτελεσματικότερες άμυνες έναντι DDoS επιθέσεων.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερες ιστοσελίδες gaming να πλήττονται από επιθέσεις DDoS», αναφέρει ο Igal Zeifman, της Incapsula. «Αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί για δύο κύριους λόγους: Πρώτον, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε λύσεις «DDoS-as-service» σήμερα, πραγματοποιώντας μεσαίου μεγέθους επιθέσεις με λιγότερα από 50 δολάρια. Δεύτερον, η κάλυψη των επιθέσεων είναι ακαριαία και ευρέως διαδεδομένη. Για κάποιον που είναι οπλισμένος με ένα λογαριασμό PayPal, η άμεση αρνητική φήμη στο διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ ευκολότερη.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS