ΑρχικήsecurityESET: Τα Windows XP γίνονται θύματα της ίδιας τους της επιτυχίας

ESET: Τα Windows XP γίνονται θύματα της ίδιας τους της επιτυχίας

eset2Τα Windows XP συνεχίζουν να είναι το δεύτερη πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, παρά τις προσπάθειες της Microsoft να υπογραμμίσει τους κινδύνους από την διαμονή σε μια πλατφόρμα που δεν υποστηρίζεται, αλλά στην πραγματικότητα είναι η επιτυχία του προϊόντος που το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο.

Αυτό πιστεύει ο Sieng Chye, ερευνητής ασφάλειας της ESET, όπου εξηγεί ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν ακόμα τα Windows XP στους υπολογιστές τους θα μπορούσαν πράγματι να βρουν τρόπους να προστατεύσουν τα δεδομένα τους, αλλά μόνο μέχρι να αναπτυχθεί ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα.

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι τα Windows XP είναι εγκατεστημένα στο 23% των επιτραπέζιων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο και η μετάβαση σε νεότερη έκδοση λειτουργικού πραγματοποιείται με πολύ αργό ρυθμό, κυρίως επειδή η μετάβαση σε μια άλλη πλατφόρμα απαιτεί επίσης νέο υλικό και έτσι γίνεται μια πιο δαπανηρή διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, τα Windows 8 εξακολουθούν να μην θεωρούνται ο σωστός αντικατάστασης για τα Windows XP, με πολλούς χρήστες να επιλέγουν να περιμένουν για τα Windows 9 και προκειμένου να κάνουν την αναβάθμιση.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS