ΑρχικήsecurityΕκστρατεία spam στο Twitter οδηγεί σε phishing

Εκστρατεία spam στο Twitter οδηγεί σε phishing

Twitter-Message

Ερευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια νέα καμπάνια spam, η οποία στοχεύει στην υποκλοπή των διαπιστευτηρίων ανυποψίαστων χρηστών του Τwitter.

Φαίνεται πως για τη συγκεκριμένη καμπάνια οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν bots ή παραβιασμένους λογαριασμούς Τwitter, αποστέλλοντας μηνύματα spam στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Τα παραπλανητικά μηνύματα δελεάζουν τους χρήστες με την υπόσχεση της αποκάλυψης μιας «περίεργης φήμης», που υποτίθεται ότι έχει διαρρεύσει σχετικά με αυτούς.

Tα μηνύματα περιλαμβάνουν links του Tumblr και ανακατευθύνουν τα θύματα σε μια ιστοσελίδα phishing. Εκεί ενημερώνονται ότι το session τους στο Twitter έχει διακοπεί και καλούνται να κάνουν εκ νέου sign in στον λογαριασμό τους, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Christopher Boyd, της Malwarebytes, η εκστρατεία είναι εξαιρετικά ενεργή κατά καιρούς. Η πιο πρόσφατη επίθεση που καταγράφηκε, διήρκησε τουλάχιστον έξι ώρες, ενώ περισσότερα από 200 spam tweets καταγράφηκαν μέσα σε μόλις δέκα λεπτά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS