ΑρχικήsecurityΟι προγραμματιστές του Ubuntu επιδιορθώνουν την ευπάθεια procmail σε όλα τα υποστηριζόμενα...

Οι προγραμματιστές του Ubuntu επιδιορθώνουν την ευπάθεια procmail σε όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα Ubuntu

Ubuntu-Devs-Close-procmail-Vulnerability-in-All-Supported-Ubuntu-OSes

Η Canonical έχει κυκλοφορήσει λεπτομέρειες σε ανακοίνωση ασφάλειας για μια ευπάθεια procmail στα λειτουργικά συστήματα Ubuntu 14.04 LTS, Ubuntu 12.04 LTS και Ubuntu 10.04 LTS, η οποία έχει διορθωθεί.

Οι προγραμματιστές επιδιόρθωσαν την ευπάθεια, η οποία επέτρεπε στο formail να διακόψει τη λειτουργία ή να τρέξει προγράμματα, μέσω ειδικά επεξεργασμένου μηνύματος.

Για μια πιο λεπτομερή περιγραφή των σφαλμάτων, μπορείτε να δείτε την κοινοποίηση της Canonical. Οι χρήστες θα πρέπει να αναβαθμίσουν την έκδοση Linux ώστε να διορθώσουν αυτό το ζήτημα.

Το σφάλμα μπορεί να καθοριστεί αν αναβαθμίσετε το σύστημά σας στο τελευταίο πακέτο procmail ειδικά για κάθε διανομή. Για να εφαρμόσετε την ενημερωμένη έκδοση, μπορείτε να εκτελέσετε απλώς την εφαρμογή Update Manager.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Software Updater, μπορείτε να ανοίξετε ένα τερματικό και να πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές (θα πρέπει να είστε root):

ΚΩΔΙΚΟΣ

sudo update apt-get

sudo apt-get dist-upgrade

Σε γενικές γραμμές, μια τυπική ενημέρωση του συστήματος θα κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές. Δεν απαιτείται επανεκκίνηση του υπολογιστή προκειμένου να εφαρμοστεί αυτή η επείγουσα επιδιόρθωση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS