ΑρχικήinetΗ IKEA τρολάρει την Apple σε διαφήμιση του καταλόγου της (vid)

Η IKEA τρολάρει την Apple σε διαφήμιση του καταλόγου της (vid)

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν τις αρχές Σεπτεμβρίου, όχι για κάποιο καινούριο gadget αλλά για κάτι πιο… παραδοσιακό, τον νέο κατάλογο IKEA. Και ο σουηδικός κολοσσός καταστημάτων γιορτάζει την κυκλοφορία του καταλόγου για το 2015 με μία διαφήμιση στην οποία τρολάρει.. την Apple. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα spot που εμπνεύστηκε η… IKEA Σιγκαπούρης, έχοντας καταφέρει, ωστόσο, να γίνει ταχύτατα viral σε ολόκληρο τον κόσμο και να έχει έως τώρα σχεδόν 7 εκατομμύρια προβολές στο Youtube.

Ο Jörgen Eghammer εμφανίζεται στο διαφημιστικό σποτ που θα δείτε παρακάτω, ως ένας άλλος… Jony Ive, “αντιγράφοντας” το στιλ του αρχισχεδιαστή της αμερικανικής εταιρείας αλλά και των διαφημίσεων της Apple.

ikea-catalogue-ad-apple-parody

Περιγράφει τον κατάλογο IKEA για το 2015 όχι ως ένα gadget αλλά ως ένα… “book book” που δε χρειάζεται καλώδια, η μπαταρία του διαρκεί “αιώνια”, ενώ έχει διάσταση 7,5 με 8 ίντσες που, όταν τον ανοίξετε, φτάνει και τις… 15. Επιπλέον, χρησιμοποιεί την “απτική” τεχνολογία αφής, διαθέτει προεγκατεστημένο περιεχόμενο και ο τρόπος πλοήγησης σ’ αυτόν είναι ιδιαίτερα απλός: μετακινήστε τις σελίδες από τα δεξιά προς τα αριστερά για να προχωρήσετε μπροστά και από τα αριστερά προς τα δεξιά για να επιστρέψετε πίσω. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει κανένα “lag” στην εμφάνισή τους, καθώς τις βλέπετε άμεσα.

Μία παρωδία των διαφημίσεων της Apple από την ΙΚΕΑ που μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη στο ακόλουθο video.

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS