ΑρχικήinetΤα Ubuntu διευκολύνουν την ανάπτυξη android εφαρμογών

Τα Ubuntu διευκολύνουν την ανάπτυξη android εφαρμογών

Ubuntu-Logo

Η Canonical αναζητά τρόπους για να προσεγγίσει android developers και να μετατραπεί στην πλατφόρμα ανάπτυξης της επιλογής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει εφαρμόσει ένα απλό τρόπο για τους προγραμματιστές, ώστε να λαμβάνουν την τελευταία έκδοση του Android Studio (beta) και του Android SDK, με όλα τα απαιτούμενα dependencies.

H Canonical αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα σε λίγες συσκευές αυτό το φθινόπωρο. Οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα για κινητά θα πρέπει όμως να συνοδεύεται από ένα γενναιόδωρο κατάστημα εφαρμογών, όμως είναι δύσκολο για την εταιρεία να πείσει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν ή να αναπτύσσουν εφαρμογές που θα τρέχουν στο νέο λειτουργικό.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το επιτύχει αυτό, είναι να προσπαθήσει να κάνει το Ubuntu Desktop OS όσο το δυνατό φιλικότερο για τους προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναπτύσσουν Android apps, παρέχοντας τους απαραίτητα εργαλεία και λύσεις ανοιχτού κώδικα για την διευκόλυνση της διαδικασίας του development.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία δημιούργησε το Ubuntu Developer Tools Center, το οποίο πρόκειται για ένα εργαλείο γραμμής εντολών που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν την τελευταία έκδοση του Android Studio (beta) και το τελευταίο Android SDK.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS