ΑρχικήsecurityΟι hackers έχουν δίκιο, η Sony θα πρέπει να βελτιώσει την ασφάλεια...

Οι hackers έχουν δίκιο, η Sony θα πρέπει να βελτιώσει την ασφάλεια του PSN

Hackers-Are-Right-Sony-Should-Improve-PSN-Security

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είδαμε μια σειρά από επιθέσεων DDoS (Distributed Denial of Service) να στοχεύουν πολλές online υπηρεσίες, ξεκινώντας με το PlayStation Network της Sony και συνεχίζοντας με την Blizzard του Battle.net, League της Riot Games of Legends, και πολλές άλλες.

Ενώ οι δύο, Blizzard και Riot Games, διόρθωσαν σχετικά νωρίς το πρόβλημα και σταμάτησαν την επίδραση των επιθέσεων στους κεντρικούς υπολογιστές τους, επιτρέποντας έτσι στους οπαδούς για να συνεχίσει να παίζουν League of Legends, Hearthstone, Diablo 3, και πολλά άλλα παιχνίδια, η Sony δεν ήταν τόσο τυχερή.

Αντιθέτως, το PlayStation Network διέκοψε την λειτουργία του από τις επιθέσεις. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι servers του PSN συνδέονται με μεγαλύτερα της Sony Entertainment Network, αυτό οδήγησε επίσης στην διακοπή λειτουργίας διαφόρων multiplayer παιχνιδιών της Sony Online Entertainment, όπως του PlanetSide 2 ή του DC Universe Online.

Η εταιρεία είχε εκδώσει μια δήλωση όπου επιβεβαίωνε ότι οι επιθέσεις ευθύνονταν για την διακοπή της λειτουργίας των διακομιστών της, αλλά οι πελάτες δεν θα έπρεπε να ανησυχούν, καθώς τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών και τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων πιστωτικής κάρτας, είναι ασφαλή.

Ωστόσο, αντί να καυχηθούν για τις επιθέσεις και να χλευάσουν την Sony, ένας από τους δράστες, ο FamedGod, εξέδωσε μια δημόσια δήλωση εκφράζοντας την απογοήτευσή του με την ιαπωνική εταιρεία και πώς θα μπορούσε να υλοποιήσει εύκολα μέτρα προστασίας από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αν γυρίσουμε λίγο πίσω στο χρόνο, θα δούμε ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο της Sony. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε κρούσει τον κώδωνα ώστε να αλλάξει τις προσεγγίσεις της για την διασφάλιση του δικτύου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS