ΑρχικήinetStatCounter: Η Google είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο

StatCounter: Η Google είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο

StatCounter-Google-Is-the-Most-Used-Search-Engine-in-the-World

Είναι ήδη γνωστό ότι η Google είναι η πιο αγαπημένη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιείται από το 88.37% των χρηστών του διαδικτύου, ελαφρώς χαμηλότερο από το μερίδιο αγοράς που κατάφερε να έχει τον προηγούμενο μήνα.

Το Bing έρχεται δεύτερο, με 4,53%, ενώ το Yahoo είναι πολύ πιο πίσω με 3,93%, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία από την StatCounter. Το Ask Jeeves και το Baidu είναι επίσης δύο προγράμματα περιήγησης που κατάφεραν να κερδίσουν την προσοχή των ανθρώπων. Το πρώτο χρησιμοποιήθηκε από το 0,59% των χρηστών, ενώ το δεύτερο από το 0,55% των χρηστών. Άλλα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο αντιπροσωπεύουν 2,03%.

Όταν πρόκειται για φορητές συσκευές, η Google χρησιμοποιείται από ένα ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Η μηχανή αναζήτησης έχει το 93,25% στην αγορά, ενώ το Yahoo έρχεται δεύτερο με 3,9%. Το Bing μόνο προτιμάται από 1,58% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Ο παγκόσμιος χάρτης δείχνει ότι η μόνη χώρα όπου η Google δεν είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης είναι η Κίνα, όπου το Baidu έχει το 64,42% στην αγορά.

Αυτό, φυσικά, οφείλεται στην λογοκρισία του διαδικτύου στο εσωτερικό της χώρας, όπου η Google έχει ήδη πολλά προβλήματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS