ΑρχικήsecurityΠανικός από τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών από celebrities. Αναφορές για hacking στην...

Πανικός από τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών από celebrities. Αναφορές για hacking στην υπηρεσία iCloud!

Εκατοντάδες αποκαλυπτικές (έως… γυμνές) φωτογραφίες από διασημότητες του Hollywood φαίνεται πως διέρρευσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις πληροφορίες να θέλουν να έχουν “κλαπεί” από προσωπικές τους συλλογές. Ανάμεσα τους η Jennifer Lawrence, η Kate Upton, η Lea Michele, η Kirsten Dunst και άλλες πολλές celebrities, οι φωτογραφίες των οποίων αναρτήθηκαν στο 4chan.

leak

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη πώς κατάφεραν να “κλαπούν” οι προσωπικές φωτογραφίες, οι φήμες θέλουν να έχουν προέλθει από hacking στα iCloud accounts τους. Πρόκειται για ένα τεράστιο leak που, αν αποδειχθεί ότι προέρχεται από hacking στο cloud service της Apple, σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλους “τριγμούς”.

Όσο για τις φωτογραφίες, πολλές από τις celebrities έσπευσαν να δηλώσουν ότι πρόκειται για “fake”, ενώ κάποιες άλλες, μεταξύ των οποίων και η Jennifer Lawrence, επιβεβαίωσαν μέσω των εκπροσώπων τους ότι είναι πραγματικές και θα καταφύγουν σε κάθε νόμιμο μέσο δίωξης αυτών που τις “έκλεψαν”. Σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα, που θέτει ακόμη μία φορά υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια των πληροφοριών που εμπιστευόμαστε σε υπηρεσίες cloud, ακόμη και μεγάλων εταιρειών όπως η Apple…

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS