ΑρχικήsecurityΝορβηγία: Οι επιχειρήσεις Πετρελαίου και Ενεργειακού Τομέα έχουν γίνει στόχος διαδικτυακών επιθέσεων...

Νορβηγία: Οι επιχειρήσεις Πετρελαίου και Ενεργειακού Τομέα έχουν γίνει στόχος διαδικτυακών επιθέσεων

Distributed-Denial-of-Service-Attack-Aims-At-Norwegian-Businesses

Η Εθνική Αρχή Ασφάλειας (NSM) έχει εντοπίσει πλήθος διαδικτυακών επιθέσεων κατά των επιχειρήσεων του τομέα ενέργειας και πετρελαίου στη Νορβηγία, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει σχετική προειδοποίηση για τις προσπάθειες κλοπής πληροφοριών.

Ο οργανισμός, ο οποίος είναι μια επαγγελματική και εποπτική αρχή εντός των προστατευτικών υπηρεσιών ασφάλειας στη Νορβηγία, λέει ότι πρόσφατα ανακάλυψαν πάνω από 50 προσπάθειες παραβίασης.

Ως εκ τούτου, έχουν αποσταλεί συστάσεις προς τις εταιρείες, προκειμένου να επιβληθούν μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή επικείμενων επιθέσεων.

Σύμφωνα με την NSM, οι δράστες αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μολυσμένα συνημμένα αρχεία προκειμένου να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή και τα στοιχεία της εταιρείας. Οι συστάσεις έχουν αποσταλεί σε 300 οργανισμούς.

Σκοπός του οργανισμού είναι η ευαισθητοποίηση και ο έλεγχος των συστημάτων των επιχειρήσεων. Συνιστάται η εφαρμογή πρόσφατων ενημερώσεων για τα λειτουργικά συστήματα που έχουν εγκατεστημένα, καθώς και ο περιορισμός των αυξημένων προνομίων στους διαχειριστές.

Η αρχή αναφέρει επίσης, ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης σε συνδυασμό με έναν μηχανισμό ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Η ενεργοποίηση της καταγραφής της δραστηριότητας του συστήματος, είναι άλλος ένας τρόπος πρόληψης και εντοπισμού ύποπτων ενεργειών.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, ο έλεγχος της νομιμότητας των αποστολέων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια από τις καλύτερες πρακτικές που θα πρέπει να υιοθετήσουν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS