ΑρχικήsecurityΤo Script της ημέρας: PHP Server Monitor

Τo Script της ημέρας: PHP Server Monitor

PHP-Server-Monitor

Το PHP Server Monitor είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για την παρακολούθηση servers και ιστοσελίδων.

Το PHPServerMonitor είναι μια εφαρμογή PHP, η οποία λειτουργεί σαν ένας κεντρικός κόμβος που εντοπίζει και στη συνέχεια καταγράφει τα status changes των τοπικών ή των απομακρυσμένων διακομιστών.

Το script μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοπικά συστήματα, για υπολογιστές με υποδομές LAN ή με Internet accessible servers.

Η εφαρμογή μπορεί να παρακολουθεί servers με ΙP: port format, ιστοσελίδες, αλλά και συγκεκριμένες υπηρεσίες (πχ. IMAP Services), μέσω ενός απλού web based interface.

Το PHP ServerMonitor καταγράφει όλα τα δεδομένα σε μια βάση δεδομένων MySQL και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση σημαντικών κόμβων και ενημέρωση των χρηστών κάθε φορά που κάποιος κόμβος βγαίνει offline.

Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ υποστηρίζονται και SMS notifications, μέσω υπηρεσιών όπως Clickatell, Inetworx, Mollie, Mosms, Spryng, και Textmarketer.

Επιπλέον, υπάρχει υποστήριξη για Pushovervnotifications, έτσι οι ειδοποιήσεις μπορούν να αποστέλλονται απευθείας σε υπολογιστές, συσκευές Apple ή συσκευές Android.

Με βάση τα καταγεγραμμένα δεδομένα, το PHP Server Monitor εμφανίζει απλά διαγράμματα, και δείχνει την πορεία του εκάστοτε διακομιστή ή υπηρεσίας, βοηθώντας τους χρήστες να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα που προκύπτουν σε τακτική βάση.

Μπορείτε να κατεβάσετε το  PHP Server Monitor από εδώ.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS