ΑρχικήsecurityΚαλαμάτα: Δεκαεξάχρονη το έσκασε από το σπίτι για να βρει τον έρωτα...

Καλαμάτα: Δεκαεξάχρονη το έσκασε από το σπίτι για να βρει τον έρωτα από το Facebook

097C9CE004E946E8CABF13DF169B5B19

Ήθελα να συναντήσω έναν κύριο που γνώρισα μέσω Facebook, είπε το κορίτσι

Η νεαρή, μόλις 16,5 ετών, είχε μαζέψει λίγα πράγματα μέσα σε ένα σακίδιο και με το πρωινό λεωφορείο των 5 από Καλαμάτα για Αθήνα, ξεκίνησε να βρει τον έρωτά της. Λίγες ώρες αργότερα, αφού η μητέρα της είδε ότι το κρεβάτι της ήταν στρωμένο και η κόρη της άφαντη, κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας την εξαφάνισή της. Ανάστατη για το πού μπορεί να έχει πάει το παιδί της -καθώς η μικρή έχει και μια μικρή αναπηρία στο χέρι-, είπε στους αστυνομικούς ότι τον τελευταίο καιρό το κορίτσι μιλούσε στο Facebook με κάποιον από την Κω ή τη Μυτιλήνη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία Καλαμάτας, καθώς η μητέρα δεν ήξερε με σιγουριά πόσα χρήματα είχε μαζί του το κορίτσι, με ποιον τρόπο έφυγε και μέχρι πού θα κατόρθωνε να φτάσει. Η εισαγγελέας υπηρεσίας έδωσε εντολή για άρση απορρήτου του κινητού της κοπέλας κι έτσι την εντόπισαν γρήγορα από κεραία τηλεφωνικής εταιρείας. Το κινητό της έδωσε στίγμα κάπου κοντά στον Πειραιά – κάτι που, σε συνδυασμό με την πληροφορία την οποία είχε δώσει νωρίτερα η μητέρα στην Αστυνομία για τα νησιά, οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι η μικρή πάει στο λιμάνι για να ταξιδέψει προς Μυτιλήνη.

Το επόμενο βήμα ήταν να ειδοποιηθεί η λιμενική αρχή του Πειραιά για να αναζητήσει το κορίτσι στα εκδοτήρια εισιτηρίων, έχοντας ήδη την περιγραφή της από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Καλαμάτας. Λίγο πριν από τις 11 το πρωί λοιπόν, οι λιμενικοί είδαν στα εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία με προορισμό τη Μυτιλήνη μια έφηβη που ταίριαζε στην περιγραφή που τους είχε δοθεί. Οπως μάθαμε, η μικρή φαινόταν χαμένη και ήταν μόνη της στη σειρά για να βγάλει εισιτήριο.

Οι λιμενικοί την οδήγησαν στο Λιμεναρχείο Πειραιά, απ’ όπου την πήραν το απόγευμα της ίδιας μέρας οι γονείς της και επέστρεψαν στο σπίτι τους, στην Καλαμάτα.

Χθες η κοπέλα μαζί με τους γονείς της πήγε στην Ασφάλεια για να καταθέσει, ώστε να ξεκαθαρίσει αν ο φίλος της στο Facebook ήταν εκείνος που την ξεσήκωσε να φύγει μαζί του. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήθελε να πει πολλά πράγματα και προσπάθησε να προστατέψει τον 32χρονο Μυτιληνιό. Μόνο στην ερώτηση “γιατί το έσκασε”, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είπε ότι γνωρίστηκε με έναν κύριο και ήθελε να φύγει.

Αυτός ο κύριος δεν έχει εξακριβωθεί προς το παρόν αν είχε δώσει τα αληθινά του στοιχεία στη μικρή και αν ο λογαριασμός του στο Facebook ήταν αληθινός ή ψεύτικος. Τον αναζητούν οι εκεί αστυνομικές αρχές, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την τοπική Εισαγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Αδίκημα το οποίο διώκεται στο πλαίσιο του αυτόφωρου, γιατί είναι πλημμέλημα – καθώς η κοπέλα είναι πάνω από 14 και από το νόμο θεωρείται ότι μπορεί και να πήρε μόνη της την απόφαση να το σκάσει.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS