ΑρχικήsecurityΈξι τρόποι να ασφαλίσετε το router σας

Έξι τρόποι να ασφαλίσετε το router σας

secure-home-router

Μην χρησιμοποιείτε τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης για login

Όλοι οι προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης και το όνομα χρήστη των rοuters, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από όλες οι μάρκες και όλα τα μοντέλα.

Αλλάξτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις με την πρώτη ευκαιρία με ένα ισχυρό όνομα χρήστη (αν είναι δυνατόν) και ένα επίσης ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Ρυθμίστε την ασφάλεια του Wi-Fi σας σε WPA2

Η κρυπτογράφηση WPA2 δεν είναι τέλεια, αλλά είναι η καλύτερη λύση για το σπίτι. Σας επιτρέπει να ορίσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης – με γράμματα, αριθμούς και άλλους χαρακτήρες. Όσο ισχυρότερος είναι ο κωδικός πρόσβασης, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο σας.

Ορίστε μια λίστα «εγκεκριμένων» συσκευών

Κάθε συσκευή δικτύου έχει μια διεύθυνση MAC, η οποία προσδιορίζει μοναδικά αυτή τη συσκευή. Με τη ρύθμιση του MAC Filter, επιτρέπετε σε συσκευές με προκαθορισμένες διευθύνσεις MAC να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο. Καμία άλλη συσκευή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο σας – ακόμα κι αν έχουν τον κωδικό πρόσβασης.

Αναβαθμίζετε συνεχώς το firmware του rοuter σας

Η ενημέρωση του λογισμικού του router σας θα κλείσει γνωστές ευπάθειες και τρωτά σημεία. Οι ενημερώσεις εκτός από τις διορθώσεις ασφαλείας, φέρνουν αρκετές φορές και νέα χαρακτηριστικά στο λογισμικό σας. Οι ενημερώσεις του firmware είναι συνήθως διαθέσιμες από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή του rοuter.

Απενεργοποιήστε την απομακρυσμένη πρόσβαση, UPnP

Το χαρακτηριστικό Universal Plug-and-Play (UPnP) έχει επικριθεί από την κοινότητα ασφάλειας καθώς μπορεί να δώσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δίκτυα. Η απενεργοποίηση του UPnP θα αποτρέψει αυτές τις επιθέσεις.

Επίσης, αν έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στο router σας, απενεργοποιήστε τη. Πολύ λίγοι άνθρωποι, εκτός αν είστε ο διαχειριστής του δικτύου επιχειρήσεων, χρειάζονται απομακρυσμένη πρόσβαση στις συσκευές δικτύωσης.

Απενεργοποίηση της πρόσβασης επισκεπτών

Μερικά routers παρέχουν πρόσβαση επισκεπτών. Αυτή η λειτουργία χωρίζει συχνά από το οικιακό σας δίκτυο για τους καλεσμένους σας που χρησιμοποιούν προσωρινή πρόσβαση. Ορισμένοι hackers όμως μπόρεσαν να δημιουργήσουν κανάλια, περνώντας μέσα από το τείχος ασφαλείας σε άλλα τμήματα του δικτύου.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS