ΑρχικήsecurityΠως η Google εντοπίζει υλικό παιδικής κακοποίησης στα emails

Πως η Google εντοπίζει υλικό παιδικής κακοποίησης στα emails

google_lupa

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, η Google βοήθησε πρόσφατα στη σύλληψη ενός άνδρα, o οποίος διακινούσε υλικό παιδικής κακοποίησης μέσω του email του.

Η είδηση ​​αυτή δημιούργησε αντικρουόμενα συναισθήματα, όσον αφορά τις δραστηριότητες σάρωσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Google, επειδή, αφενός, είναι σπουδαίο ότι ο άνδρας συνελήφθη τελικά, αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα για το επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του Gmail.

Η Google απάντησε ότι η σάρωση των μηνυμάτων πραγματοποιείται για διαφημιστικούς σκοπούς και ότι το υλικό παιδικής κακοποίησης είναι το μόνο είδος του περιεχομένου που ανιχνεύεται κατά τη σάρωση.

Αυτό σημαίνει ότι η Google ελέγχει τα emails μόνο για περιεχόμενο παιδικής κακοποίησης και όχι άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν αναφέρονται από την εταιρεία στις αρχές.

Πώς όμως η Google εντοπίζει και διαπιστώνει τη φύση των συγκεκριμένων εικόνων;

Όπως είναι γνωστό, η  Google συνεργάζεται με τις αρχές και το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, έχει δημιουργηθεί μια κοινή βάση δεδομένων με εικόνες παιδικής κακοποίησης, όπου κάθε φωτογραφία διαθέτει ένα μοναδικό αναγνωριστικό (hash).

Κατά τη σάρωση των emails, η Google χρησιμοποιεί τα προαναφερόμενα ψηφιακά αναγνωριστικά για την σύγκριση των εικόνων. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει εάν μια εικόνα έχει ήδη επισημανθεί ως παράνομη, και να ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS