ΑρχικήsecurityH Google ενημερώνει τις αρχές μετά τον εντοπισμό υλικού παιδικής πορνογραφίας σε...

H Google ενημερώνει τις αρχές μετά τον εντοπισμό υλικού παιδικής πορνογραφίας σε email

Gmail_1_0

H Google έλαβε πρόσφατα μια αμφιλεγόμενη απόφαση, ενημερώνοντας την αστυνομία σχετικά με τον εντοπισμό υλικού παιδικής πορνογραφίας στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός άνδρα.

Ο John Henry Skillern, από το Χιούστον, συνελήφθη τελικά από τις αρχές για κατοχή και διαμοιρασμό καταχρηστικού περιεχομένου.  Ο άνδρας φαίνεται πως επιχειρούσε να στείλει τρεις φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας μέσω του email του.

Το παράνομο υλικό εντοπίστηκε από το αυτόματο σύστημα σάρωσης εικόνων του gmail. Όταν η Google παρατήρησε τις φωτογραφίες, επικοινώνησε με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά, καταγγέλοντας το περιστατικό. Όπως διαπιστώθηκε, ο Skillern είναι σεσημασμένος δράστης σεξουαλικών αδικημάτων, έτσι η αστυνομία προχώρησε σε άμεση σύλληψη του δράστη, μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος.

Το γεγονός ότι η Google σαρώνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη. Η εταιρεία δεν αποκρύπτει το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ στους όρους της υπηρεσίας αναφέρεται σαφώς η διαδικασία με την οποία τα αυτοματοποιημένα συστήματα της εταιρείας αναλύουν το περιεχόμενο των emails, με σκοπό την προβολή πιο στοχευμένων διαφημίσεων.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει αν η Google έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στις αρχές σχετικά με παράνομο υλικό που εντοπίζεται σε λογαριασμούς e-mail, αλλά και πώς η εταιρεία διαπίστωσε τη φύση των συγκεκριμένων εικόνων.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS