ΑρχικήsecurityΑσφαλείς καλοκαιρινές διακοπές με τις συμβουλές της ESET

Ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές με τις συμβουλές της ESET

eset2Η ασφάλεια δεν κάνει ποτέ διακοπές, γι’ αυτό η ESET, με αφορμή τον ερχομό των καλοκαιρινών διακοπών, παρουσιάζει μία σειρά σημαντικών συμβουλών. Καθώς ακόμη και σε μακρινούς προορισμούς, οι χρήστες δεν αποχωρίζονται τα smartphone και τα tablet τους, η εταιρία παρουσιάζει βασικά βήματα ώστε να παραμείνουν ασφαλείς και να «σερφάρουν» ανενόχλητοι. 
1. Ενημερώστε τα λειτουργικά συστήματα των συσκευών σας, εγκαταστήστε τα patch, πραγματοποιήστε backup και φροντίστε για την ενημέρωση του λογισμικού ασφαλείας πριν φύγετε για διακοπές, καθώς είναι πιθανόν οι χαμηλές ταχύτητες σε Wi-Fi και 3G/4G των τουριστικών προορισμών να σας αφήσουν εκτεθειμένους. 
2. Εγκαταστήστε λογισμικό anti-theft στις συσκευές σας, ώστε, ακόμη κι αν χαθούν ή κλαπούν, οι πιθανότητες εύρεσης τους να είναι αυξημένες.
3. Προστατέψτε με κωδικούς password και κρυπτογραφήστε όσες συσκευές πάρετε μαζί σας στις διακοπές. Με τον τρόπο αυτό, προφυλάσσετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε περίπτωση απώλειας της συσκευής σας. 
4. Απενεργοποιήστε το Bluetooth, τα δεδομένα κινητής, το NFC και το Wi-Fi σε tablet και smartphone όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Όχι μόνο εξοικονομείτε μπαταρία, αλλά εμποδίζετε και ανεπιθύμητες συνδέσεις άλλων συσκευών. Προσοχή χρειάζεται και στη χρήση δημόσιων ασύρματων δικτύων.
5. Ανεβάζετε σε καθημερινή βάση τις φωτογραφίες και τα βίντεο των διακοπών, ώστε, ακόμη κι αν υπάρξει πρόβλημα με τη συσκευή, την κάρτα SD ή το σκληρό σας, εσείς θα μπορέσετε να κρατήσετε ζωντανές τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις. 
6. Αν διαμένετε σε ξενοδοχείο που προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης (π.χ. χρηματοκιβώτιο), αξιοποιήστε τις για να ασφαλίσετε συσκευές, κάρτες αποθήκευσης, ακόμη και αφαιρούμενους σκληρούς δίσκους. Αν υπάρχει η δυνατότητα για κλείδωμα με κωδικό, ακόμη καλύτερα. 
7. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μέσα αποθήκευσης (κάρτες μνήμης, στικάκια usb) σε κοινόχρηστους υπολογιστές, μην ξεχάσετε να τα ελέγξετε μόλις επιστρέψουν στους υπολογιστές σας. Ελέγξτε ότι οι λειτουργίες autorun και autoplay είναι απενεργοποιημένες και να είστε προετοιμασμένοι για format των μέσων, αν χρειαστεί. 
8. Προσοχή χρειάζεται επίσης για τη φόρτιση των συσκευών, καθώς όλες οι πρίζες δεν είναι ασφαλείς. Είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας μετασχηματιστή AC ή μία επιπλέον μπαταρία, και να αποφεύγετε τη σύνδεση μέσω USB, η οποία αφήνει τις συσκευές εκτεθειμένες σε κλοπή δεδομένων ή εγκατάσταση ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Πηγή: freegr.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS