ΑρχικήsecurityΟι υπηρεσίες απάτης μέσω κλικ αναστέλλουν τις διαφημίσεις ανταγωνιστών

Οι υπηρεσίες απάτης μέσω κλικ αναστέλλουν τις διαφημίσεις ανταγωνιστών

Click-Fraud-Service-Sidelines-Competition-Ads

Οι Cybercrooks (κυβερνοεγκληματίες) προσφέρουν υπηρεσίες απάτης μέσω κλικ που μπορούν να καταστήσουν αναποτελεσματικές τις προσπάθειες διαφήμισης ανταγωνιστή για την επιχείρησή του.

Ένας από αυτούς ονομάζεται GoodGoogle και σκοπός του είναι να «καταναλώνει» τον προϋπολογισμό του ανταγωνιστή για τη διαφήμιση στο Google AdWords με τη διόγκωση των δαπανών.

Αυτό το είδος της υπηρεσίας που διαφημίζεται στα υπόγεια, ρωσόφωνα φόρουμ, δεν είναι κάτι καινούργιο στον εγκληματικό κόσμο.

Οι ιδιαιτερότητες του πώς λειτουργεί, δεν είναι σαφείς, αλλά ο Brian Krebs, ο οποίος επικοινώνησε με τους παρόχους της υπηρεσίας GoodGoogle, λέει ότι για $100/€75 θα μπορούσε κανείς να εμποδίσει τρείς έως δέκα διαφημίσεις για μια περίοδο 24 ωρών.

Φαίνεται ότι για το δεκαπλάσιο της τιμής αυτής η υπηρεσία μπορεί να διαταράξει τις διαφημιστικές προσπάθειες του ανταγωνιστή για αόριστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ο blogger ασφάλειας επισκέφθηκε ιστοσελίδες όπου πελάτες έδειχναν πόσο ευχαριστημένοι ήταν με το GoodGoogle.

Ο Brian Krebs υποστηρίζει ότι τα χρήματα παραδίδονται σε εικονικό νόμισμα στον πάροχο της υπηρεσίας, ο οποίος προσφέρει επίσης υποστήριξη και εγγύηση για τις τρεις πρώτες εβδομάδες.

Παρά την έλλειψη σαφών λεπτομερειών για το πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο κόλπο, υπάρχουν κάποιες θεωρίες.

Ο Nicholas Weaver, ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Επιστήμης Υπολογιστών (ICSI) και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Berkeley, είπε στον Krebs ότι η τεχνική πιθανότατα περιλαμβάνει την αξιοποίηση ενός botnet για τη διεξαγωγή του ad- clicking και ένα ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό για να ελέγχει όταν γίνεται το κλικ, έτσι οι ενέργειες φαίνεται να είναι νόμιμες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS