ΑρχικήinetΗ Miley Cyrus είναι πάλι νεκρή στο Facebook – Hoax

Η Miley Cyrus είναι πάλι νεκρή στο Facebook – Hoax

Miley-Cyrus-Is-Dead-Again-on-Facebook-Hoax.jpg

Φαίνεται ότι η φάρσα για τον θάνατο της Miley Cyrus που άρχισε να κυκλοφορεί στο Facebook προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας ήταν αρκετά κερδοφόρα για τους απατεώνες, έτσι αυτή την εβδομάδα αποφάσισαν να την «τρέξουν» και πάλι, με ένα διαφορετικό μήνυμα.

Αυτή τη φορά, το τρομερό κείμενο ανακοινώνει ότι η διασημότητα απεβίωσε την Τετάρτη 23 Ιουλίου και οι θαυμαστές της που θέλουν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους καλούνται να κάνουν “like” στη σελίδα και να αφήσουν ένα σχόλιο.

Το μήνυμα εμφανίζεται να ανακυκλώνεται, καθώς χρησιμοποιείται σε εκστρατείες με πιο κακόβουλο χαρακτήρα, αλλά η ημερομηνία θανάτου έχει αλλάξει.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη προσπάθεια οι διαχειριστές της σελίδας δεν επιδιώκουν να μολύνουν τους υπολογιστές των χρηστών ή να τους εξαπατήσουν συμπληρώνοντας online έρευνες. Σύμφωνα με την ΟΤΑ, οι απατεώνες θέλουν να αυξήσουν τη δημοτικότητα μιας σελίδας, η οποία μπορεί στη συνέχεια να πωληθεί σε απατεώνες που έχουν ανάγκη από ένα μεγάλο ακροατήριο για να τους δελεάσουν σε μια απάτη.

Ως εκ τούτου, όποιος συμβάλλει στην αύξηση της δημοτικότητας της σελίδας στην πραγματικότητα προσθέτει περισσότερη αξία σε αυτήν. Οι Cybercrooks μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να ξεκινήσουν κακόβουλες εκστρατείες μέσω παρόμοιων μηνυμάτων.

Όποτε μια συγκλονιστική είδηση ​​διαδίδεται μέσω των κοινωνικών δικτύων ή ακόμα και e-mail από μια άγνωστη πηγή είναι καλύτερο να ελέγξετε τις πληροφορίες με έγκυρες ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης και να μην αλληλεπιδράτε με το post.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS