ΑρχικήinetProject Baseline: Η Google χαρτογραφεί το υγιές ανθρώπινο σώμα για πρόληψη ασθενειών

Project Baseline: Η Google χαρτογραφεί το υγιές ανθρώπινο σώμα για πρόληψη ασθενειών

google-logo_0_0

Το Google X είναι το ερευνητικό τμήμα της Google και το Project Baseline είναι ένα νέο μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και κλινικές.

Το νέο Project έχει ως στόχο τη συλλογή δεδομένων για ένα πλήρως υγιές ανθρώπινο σώμα, έτσι ώστε να γίνεται πρόληψη ασθενειών ταχύτερα και ευκολότερα.

Το δίκτυο των εθελοντών που συμμετέχουν στο Project Baseline, αποτελείται από 175 άτομα και αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά, μετά τη τη συμμετοχή των κλινικών από τα πανεπιστήμια Duke και Stanford.

Μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει η συλλογή πληροφοριών από τους εθελοντές με τη χορήγηση σωματικών υγρών και δειγμάτων ιστού, ενώ μερικοί μοιράζονται επίσης το γονιδίωμα τους, το ιστορικό των γονέων και πληροφορίες για τον μεταβολισμό τροφής/φαρμάκων και τον καρδιακό παλμό σε καταστάσεις stress.

Όλες οι πληροφορίες συλλέγονται ανώνυμα, θα ανήκουν στα πανεπιστήμια και δεν θα μοιράζονται στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Αυτό που θέλει ουσιαστικά η Google, είναι να χτίσει μια τεράστια βάση δεδομένων με πληροφορίες για τον υγιή άνθρωπο και να τις επεξεργαστεί κατάλληλα εκμεταλλευόμενη την εξίσου τεράστια υπολογιστική δύναμη των εργαστηρίων της, έτσι ώστε να βρει συγκεκριμένους βιοδείκτες που θα υποδεικνύουν ότι κάτι αρχίζει να μην πηγαίνει καλά.

Πάντως, οι πρώτες αμφιβολίες έχουν εμφανιστεί, σχετικά με τη δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου και τις συνέπειες που αυτό μπορεί να προκαλέσει για τα προσωπικά δεδομένα.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS