ΑρχικήinetΗ επόμενη έκδοση των Windows θα είναι κοινή για όλες τις συσκευές

Η επόμενη έκδοση των Windows θα είναι κοινή για όλες τις συσκευές

microsoft-logo_0

Η επόμενη έκδοση των Windows θα τρέχει όχι μόνο σε PC αλλά και σε κινητά και ταμπλέτες, αποκάλυψε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Για τον Σάτια Ναντέλα, εξάλλου, η Microsoft είναι πλέον εταιρεία που εστιάζεται στις φορητές συσκευές και το cloud.

«Θα βελτιστοποιήσουμε την επόμενη έκδοση των Windows από τα τρία λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα σε ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα για οθόνες όλων των μεγεθών» είπε ο Ναντέλα σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της παρουσίασης.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Κρις Γκριν της συμβουλευτικής εταιρείας Davis Murphy Group, η Microsoft θα μπορούσε πρακτικά να καταργήσει τη σημερινή έκδοση Windows RT, σχεδιασμένη να τρέχει σε φορητές συσκευές με επεξεργαστές ARM, και να αναπτύξει τη νέα έκδοση για Windows για επεξεργαστές x86.

«Έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στην εξοικονόμηση ενέργειας σε τσιπ x86 εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης, οπότε πλησιάζουν σε ένα στάδιο στο οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε smartphone που τρέχουν έναν κοινό κώδικα Windows» εκτίμησε ο Γκριν σχολιάζοντας το θέμα στο BBC.

Το θετικό για τους χρήστες, επισήμανε ο Ναντέλα, είναι ότι θα μπορούν να τρέχουν τις ίδιες εφαρμογές σε όλες τις συσκευές τους.

 

Πηγή: defencenet.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS